Administrația Firea a aprobat în ultimele zile de mandat, după alegerile de pe 27 septembrie, mai multe proiecte imobiliare controversate. Este vorba despre un bloc de 6 etaje pe Calea Victoriei, între 6 clădiri monument istoric, un bloc de 4 etaje pe Șoseaua Kiseleff, în locul unei case superbe demolate în 2010, în baza unei autorizații emise ilegal de fostul primar Sorin Oprescu, două blocuri de 4 etaje, unul pe Calea Moșilor zona veche și unul pe strada Docenților, ambele zone protejate, un bloc de 4 etaje pe bd. Aviatorilor, scrie HotNews.ro.

Planurile urbanistice se află în dezbatere publică până aproape de finalul lunii noiembrie, apoi trebuie să fie discutate de Consiliul General, ultimul pas înainte de aprobare. Nicușor Dan și noul Consiliu General trebuie să decidă ce se va întâmpla cu ele.

Proiectul imobiliar avizat prevede construirea unui bloc cu 3 subsoluri, parter și 6 etaje pe Calea Victoriei 192 A, între 6 clădiri monument istoric. Înălțimea maxim admisă în zonă este de 16 m, iar blocul avizat de administrația Firea are o înălțime de 26,5 m.

Avizul de urbanism a fost dat de fostul arhitect șef Ștefan Dumitrașcu pe 1 octombrie 2020, practic după alegeri, iar referatul de aprobare a fost semnat de Gabriela Firea pe 6 octombrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri