Compania Impact are în plan să dezvolte în București, după modelul Greenfield Băneasa, un nou ansamblu rezidențial în zona Drumul Taberei, pe Bulevardul Timișoara. Acesta va include 1.476 de apartamente.

Potrivit lui Gheorghe Ianciu, acționarul majoritar al companiei Impact, tot conceptul proiectului este deja realizat dar, din cauza unor probleme de ordin juridic, nu există momentan o dată stabilită pentru demararea lucrărilor de construcție. Greenfield Timișoarei va fi construit pe un teren de 25,9 de hectare, va avea 11 faze de dezvoltare și va necesita o investiție de 115 milioane de euro.

Până la demararea lucrărilor în zona Drumul Taberei, compania imobiliară Impact continuă dezvoltarea ansamblului rezidențial Greenfield Băneasa.

În primele luni ale acestui an au fost finalizate demersurile pentru obținerea autorizației de construire pentru faza a patra a proiectului. Această fază include:

  • în intervalul 2020 – 2022, pe o suprafață de teren de 32.071 mp, va fi construit cel mai mare centru comunitar dedicat unui ansamblu rezidențial, cu includerea tuturor funcționalităților necesare unei comunități de peste 6000 de rezidenți.
  • în intervalul 2020 – 2024, pe o suprafață de 19 hectare,vor fi construite încă 23 de blocuri totalizând 1.732 de apartamente cu una, două și trei camere.

Centrul comunitar va include GREENFIELD PLAZA, ȘCOALĂ DE STAT, GRĂDINIȚĂ DE STAT, TERMINAL STB, STAȚIE SHUTTLE BUS.

Pentru Greenfield Plaza, primul proiect comercial al Impact, care va necesita o investiție de 12 milioane de euro, au fost deja demarate lucrările în această lună. Greenfiled Plaza va cuprinde 7.258 mp de spații pentru comerț și servicii și 1.184 mp spații de birouri. Cea mai mare atracție a proiectului va fi însă zona de fitness și SPA, ce va include: sală de fitness, o piscină interioară și una exterioară, cu terasă și loc pentru plajă, piscină pentru copii, bazin semi-olimpic, sală de hidromasaj, sală de masaj, terenuri squash, bar, sală de spinning și teren de tenis, cu gazon.

Tot în cadrul centrului comunitar Greenfield figurează și două instituții de învățământ de stat, dezvoltate într-un parteneriat public privat cu municipalitatea Sectorului 1, cu o capacitate considerabilă: 780 de copii în ciclul gimnazial și 150 de copii la grădiniță. Terenul de 9.620 mp, pe care vor începe lucrările de construire și proiectul de arhitectură, în valoare de 1,75 milioane de euro au fost deja donate municipalității, iar Primăria Sectorului 1 va începe lucrările de construire până la finalul anului 2020, termenul de punere în funcțiune urmând a fi comunicat de către Primărie.

Un alt punct important în cadrul centrului comunitar îl reprezintă un terminal STB (Societatea de Transport București), de unde vor pleca autobuze al căror traseu va lega cartierul Greenfield de Piața Presei și zona centrală a capitalei. În prezent, funcționează deja linia STB 204 care leagă cartierul de terminalul Străulești. Terenul necesar terminalului STB din Greenfield, cu o suprafață de 1.400 mp, este pus la dispoziție de Impact, cu contract de comodat pe durata nedeterminată și cu titlu gratuit, către STB. Valoarea donației și a întregului proiect realizat de către Impact se ridică la 750.000 Euro.

În prezent, în Greenfield locuiesc peste 6.000 de rezidenți, majoritatea fiind proprietarii apartamentelor în care locuiesc. Potrivit lui Ianciu, există însă și investitori, persoane care cumpără apartamente pentru a le închiria ulterior. Procentul acestora este de aproximativ 5% dar trendul este crescător. Din acest motiv, Impact a lansat Star Residence Invest, o companie nouă ce va acționa sub forma unui fond de investiții în imobiliare, care va fi listat pe Bursa de Valori București (BVB). Proiectul îi vizează pe cei care nu pot să cumpere un apartament pe care apoi să îl inchirieze, dar pot să cumpere acțiuni la o companie care administrează aceste proprietăți.

Citește și Premieră: Un fond care se bazează pe ”foamea” de chirii a românilor va fi listat săptămâna viitoare pe bursă

„La Greenfield mai avem în posesie aproximativ 42 de hectare de teren. Există un plan de integrare a cartierului cu centura orașului și cu orașul prin mai multe căi de acces care urmează să fie dezvoltate în viitor”, a declarat Iaciu.

Potrivit reprezentantului Impact, în ultimele luni compania avut prevânzari de aproximativ 38-40 de apartamente pe lună.

„La Greenfiled Băneasa ne pregătim să începem lucrările la o serie de încă 1.000 de apartamente cu livrare în cursul anului 2021 și credem că putem ajunge la 50-60 de apartamente vândute pe lună” .

Gheorghe Iaciu acționar majoritar Impact Development & Contractor

Greenfield Băneasa este dezvoltat pe o suprafață de 60 de hectare de teren și este înconjurat de 900 de hectare de pădure. Primele trei faze, cu peste 2.500 de apartamente au fost livrate până în 2019, iar fazele 4 și 5 urmează să fie dezvoltate până la finalul anului 2028, cartierul urmând să totalizeze peste 7.000 de locuințe la încheierea lucrărilor.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri