Companiile care au incheiat un contract de preinchiriere au de obicei dreptul sa rezilieze contractul dupa o o anumita perioada, daca dezvoltatorul nu a predat imobilul in termenul stabilit, aceasta fiind de obicei perioada de gratie acordata de chiriasi, a declarat pentru NewsIn reprezentantul DTZ, Mihai Plaesu.

Chiriasul poate fi scutit de la plata chiriei intre o zi si trei zile, pentru fiecare zi de intarziere a dezvoltatorului, in functie de contractul incheiat intre chirias si dezvoltator. Reprezentantul DTZ Echinox spune ca in general nu se ajunge de obicei la reziliere, intrucat constructorul isi ia o marja de timp de circa sase luni in ceea ce priveste termenul de predare a lucrarii. Cele mai multe contracte au fost reziliate in prima faza a proiectului, cand dezvoltatorul nu a respectat data de incepere a lucrarilor, fie din cauza ca nu a primit la timp autorizatia de constructie, fie nu a avut suficiente fonduri pentru a sustine financiar dezvoltarea, a explicat Mihai Plaesu.

Contractul mai poate fi reziliat in cazul in care imobilul care este predat nu dispune de dotarile tehnice inscrise in contractul de preinchiriere.

Consultantii angajati de chirias verifica imobilul din punct de vedere al calitatii si dotarilor. Daca deficientele inregistrate nu sunt foarte mari, in unele cazuri se remediaza de catre dezvoltatori, iar in altele, de catre chirias pe costul developerilor.

DTZ este o companie internationala de servicii si consultanta imobiliara cu o retea de circa 200 de birouri in 163 de orase. DTZ Echinox este, din noiembrie 2002, reprezentanta locala in Romania a companiei internationale imobiliare DTZ.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Veranda Mall: Luăm în considerare închiderea, însă nu a intregii clădiri
Setari Cookie-uri