Skanska a vândut clădirile de birouri Campus 6.2 și Campus 6.3, situate în București, către S IMMO AG, o companie imobiliară cu sediul în Austria. Aceasta este prima achiziție a S IMMO AG de la Skanska și, totodată, cea mai mare tranzacție a Skanska pe piața românească de până acum.

Campus 6.2 și 6.3 reprezintă faza 2 din complexul de birouri Campus 6, situat în zona de Centru-Vest a Bucureștiului. Cele două clădiri au o suprafață închiriabilă de aproape 38.000 de mp și 463 de locuri de parcare. În prezent, clădirile sunt închiriate în proporție de 99%.

Este cea de a cincea vânzare pe care Skanska România o face în 9 ani de prezență pe piața locală.

“Vânzarea celor două cladiri este una cu totul specială. Este una dintre cele mai mari tranzacții din România, în contextul global în care încă ne aflăm, cea mai mare tranzacție pentru Skanska, pe piața locală și prima încheiată cu S IMMO AG, de către Skanska, la nivel global”, a declarat Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv al Operațiuniunilor din România pentru divizia de dezvoltare comercială a Skanska în CEE.

Faza a doua a Campus 6, proiectată de Westfourth Architecture, cuprinde două clădiri de birouri clasa A cu 11 etaje.

''Campus 6.2 și 6.3 vin în completarea portofoliului nostru de clădiri clasa A din București. Suntem convinși în totalitate că piața de birouri din capitala României va continua să crească puternic, după o oarecare stagnare cauzată de pandemie. Odată finalizate, cele două proprietăți vor adăuga valoare pe termen lung portofoliului S IMMO din regiunea CEE și vor avea un impact pozitiv asupra veniturilor'', a spus Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administrație al S IMMO AG.

Campus 6 este localizat în București, la mică distanță de Universitatea Politehnica. Complexul Campus 6 cuprinde un amfiteatru și o gamă largă de facilități precum restaurante, cafenele, bănci, centre de fitness, terenuri de fotbal și de tenis.

Cele două clădiri vor avea și o pistă de alergare de 280 de metri pe acoperiș. În plus, vor fi echipate cu rastele pentru biciclete, vestiare și dușuri, dar și cu parcare dotată cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Birourile viitorului vor fi adaptate complet nevoilor și cerințelor chiriașilor, în special angajaților din generația milenarilor. Clădirile vor fi echipate cu o aplicație mobilă inovatoare - Connected by Skanska, ce va facilita administrarea zilnică a birourilor. Aplicația va permite utilizatorilor să cunoască clădirea și zona din jur și va oferi o recepție virtuală pentru ca vizitatorii să se bucure de o experiență agreabilă. Clădirile vor fi prevăzute și cu un sistem de parcare care va recunoaște plăcuțele de înmatriculare pentru ca mai apoi să aloce locurile disponibile.

Bucureștiul a atras tranzacții de aproximativ 700 milioane de euro în 2020 până la acest moment, adică aproape 80% din piața românească, potrivit JLL. În ciuda pandemiei de Covid-19, piața este dominată de tranzacțiile cu spații de birouri, care reprezintă peste 86% din volumul tranzactiilor la nivel național și peste 88% la nivelul Bucureștiului.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri