Austriecii de la Immoeast se dovedesc inca o data cei mai activi investitori pe piata locala, achizitionand un centru comercial din Constanta in a carui constructie erau deja implicati
Compania austriaca de investitii Immoeast a anuntat preluarea centrului comercial Polus din Constanta, inca din faza de constructie. Centrul comercial va avea o suprafata totala de 90.000 de metrii patrati, constructia urmand sa fie demarata in aceasta vara. Finalizarea centrului este estimata pentru sfarsitul anului 2008.

Dezvoltatorul imobiliar al Polus Center Constanta este TriGranit, companie in cadrul careia Immoeast detine 25% din actiuni incepand din vara lui 2006. Immoeast va deveni proprietarul cladirii pe masura ce constructia va fi finalizata, 40% din spatiile comerciale fiind inchiriate in avans. Investitia totala este estimata de oficialii companiei austriece la 185 milioane de euro.

Romania este una din cele mai importante tinte de investitii pentru noi, a declarat presedintele Immoeast, Karl Petrikovics. Suntem liderul investitiilor imobiliare pe piata locala si cum previziunile privind evolutia pietei sunt excelente, ne vom intari si mai departe angajamentele, a adaugat acesta.

Polus Center este a doua investitie majora a companiei austriece in Constanta, dupa cladirea de birouri Harbourside care va include si un centru comercial. Harbourside va avea o suprafata de 30.000 de metri patrati, finalizarea constructiei fiind programata pentru primavara anului viitor.

Achizitia centrului comercial din Constanta se adauga preluarii centrul comercial Polus din Cluj (100.000 metrii patrati) pentru 210 milioane de euro, cea mai mare tranzactie imobiliara de pe piata locala. Immoeast a mai achizitionat Iride Business Park din Bucuresti, cu o suprafata de 86.000 metrii patrati la care se adauga alti 63.000 de metrii patrati care vor fi construiti ulteorior. De asemenea, Immoeast va mai investi 80 milioane de euro in constructia cladirii de birouri "Jandarmeriei Office", de 40.000 de metri patrati.

In trimestrul al doilea al anului fiscal 2006-2007, veniturile Immoeast au crescut de la 27,4 milioane de euro la 78,5 milioane de euro, Romania generand pentru companie in acest interval venituri de 9,6 milioane de euro. De asemenea, din profitul operational al Immoeast, care a ajuns la 31 octombrie 2006 la 112 milioane de euro, Romania a generat 13,1 milioane de euro. Compania a anuntat in acel moment ca are in vedere investitii de 282,2 milioane de euro, pe piata imobiliara locala, pana la sfarsitul lui 2009.

Compania si-a bugetat pentru anul fiscal 2006/2007 investitii totale de cinci miliarde de euro, buget care a fost deja atins la finalul trimestrului trei fiscal al companiei (31 ianuarie 2007).

Romania era la sfarsitul lui septembrie tara cu cea mai mare pondere a investitiilor imobiliare, in portofoliul de investitii efectuate de compania austriaca Immoeast Immobilien Anlagen AG. Acestea au atins valoarea de 488,3 milioane de euro la finele lunii iulie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Proprietarii de mall-uri solicită reluarea activității: avem pierderi URIAȘE
Setari Cookie-uri