Specialiștii recomandă alegerea unui sistem corespunzător de iluminat piscine sau bazin de înot deoarece oferă multiple beneficii, atât pe termen lung cât și pe termen scurt.

Avantajele unui iluminat piscine / bazin de înot corespunzător

Specialiștii recomandă alegerea unui sistem corespunzător de iluminat piscine sau bazin de înot deoarece oferă multiple beneficii, atât pe termen lung cât și pe termen scurt.
În primul rând, designul contează iar un sistem de iluminat piscină LED potrivit conturează un aspect mai plăcut, indiferent este vorba despre un bazin de agrement sau de unul sportiv. Astfel, clienții vor fi mai atrași de locul respectiv, alegând revină. În plus, cu ajutorul unui sistem de iluminat piscine adecvat, se pot evdentia anumite elemente decorative sau facilități oferite în cadrul amenajării.

Desigur, un avantaj semnificativ este dat și de posibilitatea de desfășurare în condiții optime, de siguranță, a activităților din piscină sau bazin de înot. O piscină corect iluminată va asigura o experiență de utilizare superioară tuturor vizitatorilor, oferindu-le încredere cu privire la unitatea de agrement aleasă.

Acest lucru este și mai important în ceea ce privește bazinele de înot unde se desfășoară sporturi acvatice precum înot sportiv și polo. Pentru sportivii poată performa, au nevoie de un sistem de iluminat eficient, care le asigure o bună vizibilitate. De asemenea, acest lucru ajută și vizitatorii: o lumina distribuită în mod optim permite persoanelor din tribune se observe toate detaliile competiției și se bucure de această.

În ceea ce privește siguranță, un sistem iluminat piscine corepunzator reprezintă un avantaj extrem de important. Utilizatorii pun, întotdeauna, accent atât pe funcționalitate, cât și pe siguranță și eficientă.

Rolul sistemelor LED în procesul de iluminat piscine și bazine de înot

Sistemele LED de iluminat piscine și bazine de înot sunt din ce în ce mai folosite și apreciate deoarece aduc cu ele numeroase beneficii în comparație cu sistemele clasice de iluminat.

În primul rând, există numeroase corpuri de iluminat LED ce pot fi folosite în acest scop:

  • Corpuri de iluminat încastrate subacvative, cu unghi amplu de distribuție a luminii și o temperatura de culoare albă, rece care ajută la o bună concentrare și la punerea în valoare a detaliilor de design;
  • Corpuri de suprafață ce asigura o vizibilitate sporită precum proiectoare sau coloane de iluminat LED, montate în jurul bazinului;
  • Copruri pentru iluminatul incintei și al zonei tribunelor, în cazul bazinelor de înot, cum sunt corpurile de iluminat LED adaptabile pentru intaltimi mari, ce conferă un grad înalt de vizibilitate, o distribuie eficientă a luminii și un efect de orbire redus.

În cazul unei piscine sau bazin de înot, sistemele de iluminat sunt funcționale o perioada lungă de timp. În momentul alegerii corpurile de iluminat cu LED costurile scad vizibil pe termen mediu și lung. Durata lor de viață poate ajunge până la 50.000 ore de funcționare, nefiind afectate de ciclurile pornire-oprire. De asemenea, nu necesită mentenanță specială și consumă mai puțîn față de becurile incandescente. Beneficiază și de o foarte bună protecție la umiditate, aspect esențial în acest domeniu.

Având în vedere toate activitățile sunt orientate către ideea de sustenabilitate, tehnologia LED reprezintă un real ajutor în acest sens.

Un alt aspect important vizează eficientizarea operațiunilor. Sistemele de iluminat LED asigură un confort vizual ridicat și permite o distribuție uniformă a luminii în întreagă încăpere. În plus, fiind sisteme de iluminat inteligente, permit controlul intensității luminoase sau a temperaturii de culoare prin intermediul unei aplicații ce poate fi instalată pe orice dispozitiv mobile.

Nu în ultimul rând, trebuie ținut cont de faptul orice client își dorește beneficieze de servicii de calitate iar în cazul alegerii unui sistem LED pentru iluminat piscine / bazin de înot, acesta răspunde chiar și cerințelor celor mai exigenți clienți, oferindu-le o experiență extraordinară.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri