Pentru unii să te simți ca acasă nu înseamnă patru pereți și un acoperiș deasupra normal deasupra capului, ci mai mult de atât, așa că în jurul lumii au apărut tot felul de locuințe bizare, unele având forme total neobișnuite.

Casa Turn de Apă, North Kensington, Marea Britanie

Una dintre aceste case neobișnuite este Tower House din North Kensington, o zonă din vestul Londrei, în care pară să fie o zonă preferată pentru locuințe atipice. Locuința este construită într-un turn de apă. Turnul de apă are o istorie de 80 ani, iar în 2005 a intrat în proprietatea unui studio de design. Proiectul încă nu este finalizat complet, dar 3 din cele 5 nivele erau completate la finele anului trecut, care includ 2 dormitoare, o bucătărie, o baie și două zone de zi și va dispune de un lift în loc de scări. Valoarea proiectului este estimată la 1,25 milioane de dolari.

Sursa foto: Londonist.com

Casa Keret, Varșovia, Polonia – sandviș între două clădiri

Uitându-se la poză de întrebi cum de a primit arhitectul Jakub Szczesny autorizație pentru o asemenea construcție. După cum vedeți, este un spațiu extrem de îngust, între două alte două clădiri. Nici măcar nu este uniformă dintr-o parte într-alta, deoarece cea mai lată parte a acestei locuințe măsoară 122 de cm, iar cel mai îngust loc este măsoară doar 72 de cm.

Trebuie precizat că nu are destinație ca locuință permanentă, arhitectul care a construit-o recomandând-o pentru scriitorii care călătoresc și care au nevoie de un spațiu în care să lucreze și pentru a-și găsi inspirația. Construcția ciudată a devenit unul dintre obiectivele turistice ale Varșoviei.

Casa OZN, Tennesse, SUA

Proprietarul a denumită The Spaceship House, dar pare un termen prea pompos, pentru că arată ca o farfurie zburătoare. Locuința a fost construită în 1972 și oferă 3 dormitoare, 2 băi, accesul se face pe o scară retractabilă, iar sub ea poate fi parcată cu ușurință un autoturism.

Imobilul este evaluat la 250.000 de dolari, dar proprietarul a decis să-l scoată la închiriat.

(Sursa foto: YouTube)

Habitat 67 – Complexul de locuințe, parcă scos din Minecraft

Nu, nu a fost inspirat de faimosul joc al celor de la Microsoft, pentru că Habitat 67 este un complet de locuințe construit cu ocazia Expoziția Mondială din 1967. Structura conține 146 de locuințe, de diferite dimensiuni și forme, pe 12 nivele, unele apartamente fiind pur și simplu suspendate în aer.

Deși complexul a fost construit cu scopul de oferi alternative de locuit ieftine, pentru că a devenit un complex foarte popular, prețurile apartamentelor nu au fost deloc accesibile.

(Sursa foto: CTV News)

Casa de Oțel - Lubbock, Texas

O altă locuință cu aspect neobișnuit este Casa de Oțel din Lubbock, Texas, SUA. Ar fi probabil o surpriză să aflață că oțelul a fost materialul preferat de construcție al proprietarului, dar să știți că a folosit mai bine de 110 tone de oțel. Construcția a fost un proces de durată, fiind finalizată în 23 de ani, în condițiile în care proprietarul a făcut foarte multe modificări și ajustări de-a lungul timpului. Forma clădiri ne cam aduce aminte de un porc, dar oferă o priveliște minunată înspre către lacul din apropiere, iar proprietarul este convinsă că are o locuință cu aspect unic.

Sursa foto: Building.ca

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri