Cererea de pe piata imobiliara continua sa fie destul de mare, desi in 2006 au fost inchiriate aproximativ 200.000 mp de spatii de birouri de calitate, iar in urmatorii doi ani stocul actual va fi suplimentat cu peste 70% si va depasi 600.000 metri patrati potrivit analistilor companiei DTZ Echinox.

"Lipsa spatiilor in zonele centrale va face ca piata sa ramana intr-o continua fierbere si intr-o permanenta cautare de terenuri pentru dezvoltarea proiectelor", au declarat analistii DTZ, potrivit NewsIn. Reprezentantii companiei de consultatna imobiliara au mentionat ca in 2008 va fi dislocat pe piata un nou stoc semnificativ de spatii de birouri care va atrage in special interesul bancilor si al companiilor de asigurari.

Chiriile nu vor cunoaste modificari semnificative in 20072008, pe fondul cererii de birouri in continua crestere, potrivit consultantilor imobiliari. "in aceste conditii, spatiile de calitate pot fi pre-inchiriate la valori apropiate de 15 euro/metru patrat/luna", sustin reprezentantii Colliers intr-un raport pe segmentul birouri.

Contractele anului 2006 s-au semnat la o chirie medie de 19,2 euro/metru patrat in cazul spatiilor in cladiri existente, localizate central, in timp ce amplasamentele non-centrale au fost tranzactionate cu16,9 euro/metru patrat, in medie cu 12 % mai scazuta.

Tranzactiile de investitii pe segmentul spatiilor de birouri au ajuns, anul trecut, la aproximativ 382 milioane euro, potrivit companiei imobiliare CB Richard Ellis. in semestrul al doilea din 2006 au fost incheiate tranzactii in valoare de 222 milioane euro, in crestere cu 39% fata de primul primul semestru, cand valoarea acestora era de 160 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Un dezvoltatori imobiliar a donat 100.000 euro pentru lupta contra coronavirus
Setari Cookie-uri