Reprezentanții mediului de afaceri din industria imobiliară s-au întâlnit cu reprezentanții Primăriei Municipiului București, pentru prima dată după suspendarea PUZ-urilor coordonatoare ale sectoarelor 2,3,4,5 și 6, pentru a stabili ce trebuie făcut în perioada următoare, se arată într-un comunicat la Bucharest Real Estate Club.

Din partea PMB au participat: Stelian Bujduveanu, Viceprimar al Bucureștiului, Sebastian Buși - Consilier General PMB, Președintele Comisiei pentru Mediul de Afaceri din cadrul PMB și Constantin Hazarian, Președinte, Comisia de Urbanism și Amenajarea teritoriului, PMB.

În cadrul întâlnirii organizate de Bucharest Real Estate Club autoritățile locale le-au transmis dezvoltatorilor imobiliari, că se va trece la urgentarea finalizării Planului Urbanistic General la nivel de PMB. Totodată, se va purcede la realizarea de proiecte de digitalizare, Parteneriat Public - Privat sau soluții de concesiuni publice vor fi dezvoltate și anunțate în perioada următoare.

Totodată, este nevoie de dezvoltarea unui cadru formal de dialog între PMB și reprezentanții investitorilor și dezvoltatorilor imobiliari, pentru asigurarea transparenței și predictibilității, criterii cheie pentru atragerea investitorilor străini.

Nu în ultimul rând, au spus că dezvoltarea Bucureștiului și a pieței imobiliare din Capitală nu se blochează, suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector nu vizează investitorii care dezvoltă în parametrii legali, plătesc taxe și asigură locuri de muncă.

“Trebuie să urgentăm finalizarea Planului Urbanistic General, pentru că unele reglementări se suprapun, precum străzi care apar peste cladiri existente. Vrem să corectăm aceste probleme pentru a da drumul la predictibilitate pentru mediul de business și a nu mai permite abateri de la legislația de urbanism. Ne vom reîntâlni peste 3 luni și vom prezenta stadiul măsurii”, a declarat Stelian Bujduveanu, Viceprimar al Bucureștiului.

“În perioada următoare vrem să dezvoltăm un cadru formal și continuu de dialog cu piața imobiliară și societatea civilă, pentru a putea avea consultări publice înainte de deciziile cu asemenea impact ale Primăriei. Așteptăm în acest sens, prin intermediul asociațiilor din domeniu, toate propunerile de eficientizare urbană din partea dezvoltatorilor, care cunosc cel mai bine aspectele legale, de birocrație și comerciale cu care se confruntă zi de zi,” a declarat în cadrul evenimentului Sebastian Buși, Consilier General și Președintele Comisiei pentru Mediul de Afaceri din cadrul PMB.

„Nu trebuie stigmatizată toată piața imobiliară, iar suspendarea temporară a P.U.Z.-urilor Coodonatoare ale Sectoarelor nu îi vizează pe investitorii corecți, care dezvoltă în parametri legali, plătesc taxe și asigură locuri de muncă. Această acțiune constituie un prilej pentru Administrația PMB de a le reanaliza și corecta acolo unde sesizează erori. Acest efort trebuie dublat de o accelerare a realizării unui nou Plan Urbanistic General, care să conducă la o dezvoltare durabilă, strategică, accelerată, la mai multă predictibilitate și transparență în domeniul imobiliar și la o dezvoltare a infrastructurii la nivelul intregii Capitale,” a declarat Constantin Hazarian, Președinte, Comisia de Urbanism și Amenajarea teritoriului, PMB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri