Când ai bani, un parc întreg de mașini, poate chiar și un elicopter sau un avion privat, nu se poate să nu ai și o locuință pe măsură. Unii dintre bogații lumii se mulțumesc cu o locuință de câteva milioane de dolari, poate chiar câteva zeci, dar alții au locuințe de sute de milioane.

Da, intrăm într-un segment de piață extrem de exclusivist, dar chiar dacă nu te afli în topul miliardarilor, asta nu înseamnă că nu te poți uita. Nici când intri la mall nu cumperi tot ce-ți sare în ochi, chiar dacă ți-ar plăcea.

Trebuie și să menționez că nu vorbim despre niște simple clădiri, ci despre proprietăți care dispun de tot felul de facilități și de terenuri cu suprafețe impresionante.

Casa Encantada, Bel Air, California - 225 milioane de dolari

(Sursa foto: Robbreport.com)

Casa Encantada este una dintre numeroasele proprietăți foarte scumpe din California și a fost scoasă la vânzare. Este o vilă construită pe o un teren cu o suprafață de peste 4.000 de metri pătrați și se află în vecinătatea unui teren de golf. Vila cuprinde nu mai puțin de 60 de încăperi, dintre care numeroase dormitoare și băi, o sală mare de recepții, un bar și multe zone în care să-ți petreci ziua.

Pe lângă vila principală, pe proprietate se mai găsesc terenuri de tenis, de baschet, o casă de oaspeți lângă piscina principală, o grădină de flori, o mic lac cu pești, o seră și, evident, un garaj spațios.

Miliardarul american David Murdock s-a aflat printre proprietarii acestei proprietăți, care plătise în 1979 circa 12,4 milioane de dolari. În anul 2000 a ajuns în proprietarea altui miliardar, Gary Winnick, care a plătit atunci circa 94 de milioane de dolari. Acesta a investit alte câteva milioane de dolari pentru a renova proprietatea, iar acum a scos-o la vânzare, la un „modest” preț pentru un miliardar de 225 milioane de dolari.

Gateway Canyons Ranch, Colorado, SUA - 279 milioane de dolari

(Sursa foot: Robbreport.com)

Pe locul patru se află Gateway Canyons Ranch, din Colorado, SUA, un domeniu de peste 3,5 hectare și este mai mult decât o reședință. Aflată la aproape 70 de km de cel mai apropiat oraș, ferma a fost construită de John Hendricks, pe care unii l-ar recunoaște drept fondatorul celebrului post de televiziune Discovery Channel.

Evident, nu vorbim doar de o casă cu un teren foarte mare, ci de un complex plin de facilități pentru proprietar. Pe lângă reședința principală, pe domeniu poate fi găsit și o zonă de spa, o librărie, un studio de artă, un teatru și chiar un observator astronomic. Fiind în mijlocul pustietății, departe de poluarea și iluminatul public din marile aglomerări, acesta este un loc perfect pentru a contempla la stele și cât de frumos este să fii miliardar.

Revenind cu picioarele pe pământ, proprietatea dispune și de un hangar pentru un avion de mici dimensiuni, dar și un muzeu de mașini, care include o colecție de peste 50 de autoturisme, iar proprietarul le pune pe toate la bătaie și tot ce se mai găsește pe proprietate, celui care se apropie de prețul solicitat, adică 279 de milioane de dolari.

Palais Bulles, Cannes, Franța - 390 de milioane de dolari

(Sursa foot: Robbreport.com)

Palais Bulles a fost construit la dorința celebrului designer de modă Pierre Cardin. Poate că așa nu vă va mai surprinde atât de mult aspectul neobișnuit al acestei proprietări din Cannes. În mod cert, este o reședință unică, ținând cont de arhitectura sa.

Palais Bulles este un complex întreg de camere rotunde, ca niște bule, legate între ele, de către un arhitect (Antti Lovag, Ungaria) care spunea că „liniile drepte sunt o agresiune la adresa naturii”. Nu cred că suntem cu toții de acord cu această afirmație, dar se pare că viziunile lui și ale excentricului designer francez nu au intrat în conflict.

Locuința dispune de o priveliște extraordinară, către Mediterana și se află într-o regiune superbă, iar acum se află la vânzare, prețul fiind de 390 de milioane de dolari.

Middle Gap Road, nr. 24, Hong Kong - 447 milioane de dolari

(Sursa foot: Robbreport.com)

Pe locul doi în topul celor mai scumpe locuințe scoase la vânzare se află probabil cea mai puțin interesantă proprietate. Arhitectural nu este foarte ofertantă, terenul pe care se situează nu este nici el unul mare, iar prețul este justificat doar prin prisma locației excelente în aglomeratul Hong Kong. Practic, este excepția din acest top.

În orașul în care se vând nano-apartamente, de maximum 24 de metri pătrați, cu peste 600.000 de dolari, o vilă în toată regula, cu piscină și care se regăsește în cea mai bună zonă a orașului nu putea să nu coste foarte mult. Vorbim de 447 de milioane de dolari, pentru locuința din Middle Gap Road, nr. 24.

Poate că vi se pare mult și că nu-și va găsi un doritor, dar în 2015, o altă proprietate din zonă a fost vândută pentru 657 milioane de dolari.

Locuință se află pe un teren de circa 1,350 de metri pătrați, iar vila oferă un spațiu locuibil de circa 575 de metri pătrați. O adevărată desfătare pentru viitorul proprietar, mai ales într-un oraș aflat în care se vând „pseudo-apartamente” de 12 metri pătrați.

The One, Bel Air, California – 500 de milioane de dolari

(Sursa foto: Jetset Magazine)

Revenim în SUA, dar ajungem și la pragul jumătate de miliarde de dolari. Atât costă The One, o locuință exclusivistă din Bel Air, una dintre cele mai luxoase zone din California.

Locuința este construită la propriu pe vârful unui deal, ceea ce-i oferă posibilitatea proprietarului să se bucure o priveliște rară în zonă, indiferent de partea în care ar privi.

Reședința oferă 20 de dormitoare, 30 de băi, cinci piscine, un club de noapte, o sală de bowling cu șase piste și chiar un acvariu uriaș. Și nu oricum, este vorba de o încăpere ai cărei pereți sunt acvariu în care se află mai multe specii de meduze. Practic, te vei afla în mijlocul unui acvariu. În aer liber, viitorul proprietar va dispune și de un teren de tenis.

Sursa foto: Robbeport.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri