Gigantul IT nu investește doar în tehnologii și în mediu online ci și în offline, iar pentru acest an pregătește investiții importante în componenta imobiliară.

Investițiile vor fi direcționate către piața americană, unde compania plănuiește să deschidă noi centre de date și spații de birouri, în 19 state, relatează CNBC. Potrivit companiei bugetul impresionant vine și după o perioadă în care și-a sistat planurile de expansiune a patrimoniului imobiliar din cauza pandemiei de Covid-19.

Compania spune că o dată cu deschiderea noilor birouri și centre de date vor fi create cel puțin 10.000 de noi locuri de muncă. Extinderea centrelor de date vine și în contextul în care compania își dezvoltă tot mai mult segmentul de cloud. Cele mai importante investiții vor fi alocate pentru activitățile din California, unde vor fi redirecționați aproximativ 1 miliard de dolari.

Google vrea să dezvolte proiecte care să includă și locuințe

De asemenea, compania intenționează să-și readucă angajații la birouri începând cu această toamnă. CEO-ul companiei, Sundar Pichai, a spus anterior că Google nu va adopta un plan permanent de lucru de acasă, așteptându-se ca majoritatea angajaților să se prezinte la birou măcar trei zile pe săptămână începând din septembrie.

Totodată, potrivit acestuia, echipei actuale a companiei se vor adăuga mii de noi colegi în birourile sale din Atlanta, Washington D.C., Chicago și New York. Compania intenționează să deschidă noi birouri și în Seattle, Houston și Mississippi și are în plan dezvoltarea unor proiecte de mari dimensiuni în apropierea sediului central din Mountain View, California, care să încorporeze inclusiv locuințe.

Nu este prima oară când Google se remarcă în sectorul imobiliar. În 2018, Google a încheiat o tranzacție imobiliară uriașă în Mountain View, când a preluat un parc tehnologic de mari dimensiuni. Cum valoarea afaceri s-a ridicat la peste 1 miliard de dolari, a fost cea mai mare tranzacție imobiliară din regiune din 2018.

Sursa foto: TripSavvy.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri