Compania Shinfield Studios, înființată anul trecut cu scopul de a demara construcția de noi studiouri de film pentru marile case de producții americane, a obținut aprobarea pentru dezvoltarea proiectului „Cine Valley”, din Reading, Marea Britanie, informează BBC.

Proiectul se întinde pe o suprafață de 26 de hectare și prevedere construcția de studiouri de producție pentru marile case de producție, inclusiv pentru marile rețele de televiziune, care au în plan producția de noi seriale și filme de televiziune. Autorizația le permite celor de la Shinfield să construiască studiourile în următorii cinci ani, iar la final ar trebui să ofere peste 93.000 metri pătrați de spații de lucru pentru giganții din industria cinematografică, în cele 18 clădiri incluse în proiect.

”Există o lipsă acută de spații în această industrie în condițiile unei cereri consistente venite din partea marilor companii, cum sunt Disney, Netflix, Amazon sau Apple”, a declarat Nick Smith, managing director al Shinfield Studios.

Studiourile vor fi construite în Thames Valley Science Park și ar putea genera venituri impresionate pentru economia locală, dar și noi locuri de muncă. Potrivit oficialului Shinfield Studios, o companie producție cheltuie în medie până la 10 milioane de lire sterline lunar, iar „o mare parte va această sumă va fi cheltuită local”. Totodată, Nick Smith mai spune că „în mod normal, o producție hollywoodiană are nevoie de o echipă de 500 de oameni, așa că va genera oportunități noi pe piața de muncă locală”.

Universitatea din Reading este cea care a concesionat terenul către comăania americană Commonwealth Real Estate LP, pe care vor fi construite studiourile, iar reprezentanții universității au spus că o dată cu atragerea marilor producții de Hollywood în Marea Britanie, vor fi generate investiții anuale de peste 500 milioane de lire sterline.

Shinfield Studios este deținut de afiliați ai Commonwealth Real Estate LP, care își are sediul central în Los Angeles, adică în cel mai mare centru de producție de film de pe planetă. Commonwealth Real Estate LP este entitatea care a preluat terenul de la Universitatea din Reading.

Sursa foto: BBC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri