Investițiile în proprietăți imobiliare pot fi o soluție potrivită pentru a-ți dezvolta portofoliul de bunuri financiare și de a avea o sursă adițională de venit. Chiar dacă a fi proprietar poate veni cu anumite responsabilități pe care îți este greu să le gestionezi oricând, există suficiente beneficii. Poți investi în apartamente, garsoniere, case pe care le închiriezi sau pe care le renovezi pentru a le vinde la prețuri mai bune. Este important de ținut minte că proprietățile imobiliare vor fi mereu pe lista nevoilor oamenilor, indiferent de momentele prin care trece întreaga societate.

Iată câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a da startul acestei afaceri:

Stabilește bugete și fă-ți un plan

Înainte de a demara acest proiect, asigură-te că ai un buget care poate acoperi toate costurile achiziționării de noi proprietăți. Include și TVA-ul și restul taxelor necesare atunci când faci calculele. În acest proces trebuie să ai în vedere și obiectivele pe care le urmărești. Privește aceste investiții ca pe o adevărată afacere și implică-te doar atunci când ești sigur că îndeplinești toate cerințele de pe lista ta. Caută apartamente de vanzare in Bucuresti pentru a verifica oportunitățile disponibile pe piață. În acest fel îți poți face o idee despre media prețurilor din aceste momente. Nu uita că întreaga lume trece prin schimbări cauzate de pandemie, dar poți face estimări care te vor ajuta să prezici profitul de care te vei bucura în viitor. Poți discuta și cu un agent imobiliar despre tendințele pieței și riscurile care există în momentul în care vrei să începi investiția.

Asigură-te că te poți ocupa de proprietățile tale

Investiția în imobiliare, fie că este vorba de proprietăți pe care vrei să le închiriezi sau de cele pe care vrei să le renovezi, implică și un nivel ridicat de pasiune și dedicare. La rândul lor, acestea înseamnă timp. Înainte de a investi, trebuie să te gândești serios dacă ai suficient timp pentru a te ocupa de toate detaliile, mai ales dacă vrei să investești într-un număr mai mare de proprietăți. Este posibil ca o investiție de acest gen să se transforme într-un adevărat job și să fii obligat să faci anumite compromisuri. Dacă natura domeniului în care activezi îți oferă suficient timp pe lângă munca propriu-zisă, vei avea toate șansele să le ai pe toate. Însă, dacă ești un om foarte ocupat, vei avea nevoie de un ajutor sau să renunți la o parte din activitățile pe care le implică jobul tău.

Alege targetul

Targetul, atât în ceea ce privește publicul căruia te adresezi, cât și ce proprietăți urmărești, trebuie stabilit din timp. Pentru a afla care sunt cele mai profitabile proprietăți și care este profilul clienților tăi, vei avea nevoie de analize ale pieței. Acestea te vor ajuta să afli care este randamentul fiecărui tip de proprietate și ce categorie de persoane le caută, în funcție de venituri, bugete etc. Una dintre metodele de a calcula randamentul unei proprietăți este capitalizarea venitului net. Când vrei să cumperi o locuință, pornește calculul de la prețul achiziției plus cheltuielile aproximative pe care le faci în procesul de renovare. Apoi trebuie să calculezi venitul brut potențial care poate fi obținut când se folosește întreaga suprafață a locuinței. Include în acest proces și o marjă pentru riscul de neocupare. Din suma rezultată, scade cheltuielile anuale care îți revin în calitate de proprietar. Aceste calcule te vor ajuta să-ți dai seama care sunt deciziile cele mai profitabile.

Investițiile în imobiliare sunt o idee bună pentru orice om de afaceri care are posibilitatea să facă acest pas. Vei putea descoperi o adevărată pasiune care îți va aduce profit și numeroase alte satisfacții.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri