Nicuțor Dan, primarul municipiului București a anunțat azi că lansează un program în dezbatere publică ce vizează restaurarea clădirilor vechi din Capitală, indiferent de forma de proprietate. „Programul Municipal de Restaurare” își propune să fie o inițiativă care să salveze și să valorifice patrimoniul istoric al Bucureștiului. Primarul municipiului București spune că prin acest proiect își dorește și să oprească demolarea clădirilor vechi.

„Lansăm azi în dezbatere publică Programul Municipal de Restaurare, destinat clădirilor istorice din București, indiferent de forma de proprietate. Suntem interesați să susținem în special clădirile care pot avea un rol în creșterea economiei locale, în dezvoltarea culturii, educației și turismului.

Ne pregătim astfel să oferim o cale concretă pentru salvarea și valorificarea patrimoniului istoric al Capitalei, dincolo de efortul nostru de a rezista presiunii asupra vechilor clădiri și de a stopa demolările.

Mulțumesc echipei de la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, condusă de Edmond Niculușcă, pentru elaborarea documentației necesare și îmi doresc o dezbatere cât mai consistentă, pentru a avea în final un program cât mai bun”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Lansăm azi în dezbatere publică Programul Municipal de Restaurare, destinat clădirilor istorice din București,...Posted by Nicușor Dan on Monday, 5 April 2021

Citește și: Nicușor Dan: În Sectorul 2 am găsit sute de terenuri cu PUZ-uri ilegale

Cine sunt beneficiarii programului

„Beneficiarii programului sunt toți proprietarii de imobile monumente istorice, imobile aflate în ansambluri de arhitectură clasate și în zone construite protejate, persoane fizice sau juridice, de drept privat sau public, care îndeplinesc criteriile stabilite conform Normelor Metodologice publicate astăzi în dezbatere publică”, a scris Edmond Niculuşcă, directorul Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Finanțarea se face pe baza unor principii și criterii și se acordă în baza unui apel anual organizat de Primăria Capitalei prin Administrația pentru Consolidări, a mai scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook/ Clădiri din București

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri