CB Richard Ellis si Eurisko, alaturi de Willbrook Management International, au lansat pe piata imobiliara office building-ul \"Cathedral Plaza\", o cladire de birouri de clasa A, destinata segmentului high-end al pietei bucurestene.
Cu o suprafata totala construita de 23.000 mp, din care aproximativ 15.000 destinati inchirierii, si facilitati europene de lux, building-ul se adreseaza segmentului high-end al pietei bucurestene de birouri.

Investitia totala se ridica la 38 milioane euro, proiectul urmand a fi finalizat complet pana la sfarsitul acestui an. "Pretul de inchiriere pe metru patrat nu a fost inca stabilit - la ora actuala realizam un studiu de piata ale carui rezultate vor indica ulterior un pret de inchiriere care sa reflecte corect standardele unui office building de clasa A", a precizat Andreea Miinescu, Senior Broker al Departamentului Comercial Eurisko. "Pot sa spun doar ca va fi cea mai scumpa cladire de birouri din Bucuresti din punct de vedere al chiriei", a adaugat Daiana Voicu, Managing Director Willbrook Management International.

CB Richard Ellis si Eurisko sunt cei doi brokeri exclusivi care vor demara campania de inchiriere si de promovare a office-building-ului Cathedral Plaza, a carui structura a fost recent finalizata. "Cathedral Plaza indeplineste toate criteriile de incadrare in categoria imobilelor de lux, conform standardelor practicate pe pietele imobiliare europene: plan eficient (luminozitate si flexibilitate), design arhitectural de inalta calitate si parcari amenajate corespunzator. insa principalul punct tare al proiectului este acela ca vine in intampinarea unui deficit al spatiilor de birouri, in special al celor de clasa A", a declarat Viorel Lacatus, Head of Investment Department CB Richard Ellis.

Situat in zona centrala a Bucurestiului, la intersectia bulevardului General Berthelot cu strada Luterana, cladirea se ridica pe 18 etaje si dispune de nivele subterane special amenajate pentru 250 de locuri de parcare, la acestea adaugandu-se un numar de 30-40 locuri create la suprafata. Cathedral Plaza este structurata pe doua categorii de spatii: birouri la etajele superioare si spatii publice la etajele inferioare.

Cu 10 sali de conferinta si un "exclusive business restaurant", office building-ul beneficiaza de finisaje speciale din piatra naturala, placari cu lemn de esente exotice si sticla. Proiectul special de iluminare exterioara si interioara, care cuprinde intreaga piata in care este locata cladirea, a fost elaborat de Westfourth Architecture, proiectantul general al cladirii.

Zona comuna a fiecarui nivel are finisaje de lux si in perimetrul lifturilor, opt lifturi de mare viteza asigurand fluenta totala si rapida la toate nivelele din cladire; platformele de aterizare a lifturilor ofera o vedere panoramica asupra orasului. Ca un element de noutate, sistemele speciale de 100 % back-up permit continuarea desfasurarii activitatilor in cladire chiar si in cazul lipsei de energie electrica, de gaz sau apa. Facilitatile tehnologice moderne asigura flexibilitate in compartimentare si mobilare, etajele fiind open- space.

"Clientii vor gasi in Cathedral Plaza un spatiu elegant si confortabil pentru a derula si dezvolta afaceri de succes. Dintre toate tarile in care Willbrook Management International dezvolta proiecte de office buildings - Romania, Cehia, Polonia, Letonia, Bulgaria si Turcia - Romania isi pastreaza potentialul de dezvoltare", a mai declarat Daiana Voicu.

Cladirea a facut obiectul unui scandal intre Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB), pe de o parte, si dezvoltatorul si autoritatile locale, pe de alta parte. Clerul romano-catolic acuza Primaria Sectorului 1, Consiliul local Sector 1 Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii si Cultelor si Inspectoratul de Stat in Constructii al Municipiului Bucuresti ca au eliberat ilegal o autorizatie de constructie solicitata de firma Millenium Building Development pentru ridicarea unei cladiri de birouri, in imediata vecinatate a Catedralei Sfantul Iosif, cladire ce afecteaza lacasul religios care este inregistrat ca patrimoniu cultural national.

ARCB a solicitat magistratilor sa stopeze lucrarile pana la solutionarea definitiva a procesului in care se se discuta anularea autorizatiei de constructie. Procesul s-a terminat in defavoarea arhiepiscopiei, intrucat instanta a hotarat definitiv si irevocabil ca lucrarile vor continua.

"Avem toate autorizatiile necesare desfasurarii proiectului, iar in prezent mai avem pe rol doar doua procese, dupa ce am castigat deja 18. Sunt convinsa ca vom castiga si aceste procese, iar litigiul va fi incheiat definitiv", a spus Daiana Voicu.

Willbrook Management International s-a afirmat pe piata internationala, preponderent europeana, ca o corporatie specializata in managementul dezvoltarilor imobiliare de lux, promovand expertiza si tehnologia de varf britanica pe care le implementeaza in pietele centrale si est europene aflate in curs de dezvoltare sau in alte piete emergente.

Avand in administrare un portofoliu international de 5,3 miliarde de euro, Willbrook dezvolta in prezent in Romania investitii de peste 1,2 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri