Programul de dezvoltare al firmei de real-estate prevede extinderea teritoriala cu 20 de birouri in primii trei ani de la infiintare, din care cinci pana la sfarsitul lui 2007, si castigarea unei pozitii cat mai bune pe piata imobiliara din Romania.

Coldwell Banker Affiliates of Romania, unul dintre cele mai cunoscute branduri in industria de imobiliare din SUA, intentioneaza sa intre pana anul viitor in topul primelor cinci companii de profil, iar in urmatorii trei ani sa devina lider de piata.

"Vom prelua companii care sunt lideri de piata in zona de provenienta si care pot sa demonstreze cifrele cuprinse in bilanturi. Desi avem stabilit un buget pentru achizitii, acesta nu poate fi declarat deoarece ar influenta procesul de negociere", sustine directorul executiv al Coldwell Banker Affiliates of Romania, Valentin Ilie.

Reprezentantii Coldwell Banker sustin ca pe piata romaneasca de real estate mai este suficient loc pentru companiile de brokeraj. "Putem sa lansam programe noi fara a intra in concurenta directa cu ceilalti jucatori ai pietei", a mai spus Valentin Ilie.

Dintre programele care vor fi introduse pe piata autohtona, in prima faza, se numara: Coldwell Banker Previews - un serviciu inedit adresat segmentului de lux, prin intermediul caruia se pot achizitiona proprietati de peste un milion de euro, atat in tara, cat si in strainatate; New homes - program realizat special pe nevoile developerilor de proiecte noi rezidentiale; Coldwell Banker Concierge - o retea de furnizori de incredere ce ofera servicii adiacente vanzarii sau achizitionarii de case: tamplarie, renovare, securitate etc.

Managementul companiei se va concentra pe crearea unei echipe de profesionisti, care sa ridice nivelul de calitate al serviciilor de pe piata imobiliara. Coldwell Banker va oferi o gama de servicii variate - brokeraj pentru toate segmentele pietei imobiliare precum si servicii adiacente celor de brokeraj: achizitii, market research, analize de investitii, property management, due diligence etc.

Coldwell Banker Affiliates of Romania ofera servicii de consultanta si brokeraj pe toate segmentele pietei: rezidential, birouri, industrial, retail, terenuri si investitii. Cu o istorie de 100 de ani, compania de origine americana este detinuta in prezent de Realogy Corporation. Reteaua Coldwell Banker este formata din 3.800 de birouri si 123.700 de brokeri, si acopera peste 30 de tari.

Segmentul rezidential low-cost nu este atractiv pentru constructori