Dezvoltatorii imobiliari nu par a fi hotărâți în privința trendului clar care se va contura în rândul românilor după ce efectele pandemiei COVID-19 vor dispărea complet. Astfel, o parte dintre aceștia consideră că românii se vor reîntoarce la oraș, la restaurante, cinematografe și toate facilitățile pe care mediul urban le oferă, în vreme ce alți dezvoltatori mizează pe ”foamea” românilor de iarbă verde, comunitate și spațiu – beneficii oferite de casele verzi de la marginea orașului.

”Credem în continuare că foarte mulți dintre clienții noștri preferă să rămână în București și să rămână aproape de facilitățile sociale și culturale ale orașului, aproape de școlile copiilor. Ne așteptăm ca după perioada pandemică să revenim la un mod de a trăi în care munca de acasă dispare încet-încet, moment în care va fi din nou importantă proximitatea față de hub-urile de birouri și școli”, a declarat Mădălina Olivotto - Project Director, Cordia Romania, în cadrul conferinței ReConstruct, organizată de wall-street.ro.

Ea a subliniat că viziunea Cordia la nivel european este axată pe regenrerarea urbană, pe spații suficient de generoase pentru familii, și pe tot ceea ce înseamnă certificare ”green”, astfel încât proiectele să fie pregătite pentru ceea ce urmează în era post-COVID. În aceste condiții, Cordia se va concentra pe zona de centru și de nord a orașului (n.red. București).

De cealaltă parte, anumiți dezvoltatori mizează pe suburbii, anticipând că numeroși români vor vrea să stea mai departe de oraș după ”experiența” anului pandemic 2020.

”Chiar și înainte de COVID am început să ne reorientam spre asa-zise “case pasive”, adică locuințe dotate cu multe tehnologii precum cele bazate pe panouri solare sau izolări termice avansate. Tendința oamenilor de se îndepărta de centrul prașului și de a se muta în comunități, departe de aglomerația urbană, era vizbilă chiar și înainte de 2020. Pandemia nu a făcut decât să grăbească lucrurile”, a declarat Alex Skouras - Managing Partner, Alesonor.

La marginea Bucureștiului, în zona de nord a Capitalei, dezvoltatorul imobiliar Alesonor construiește un proiect imobiliar concentrat pe conceptul de suburbie verde, care vizează construcția a 500 de vile și 200 de apartamente.

Alex Skouras spune că 191 de case au fost deja vândute, marea majoritate (188) fiind cumpărate de proprietari finali, nu de investitori.

Tot mai multe familii realizează că viața nu înseamnă doar să te trezești devreme, să mergi la birou și apoi să te întorci târziu acasă. Oamenii simt o nevoie tot mai mare de lumină, aer curat și de a-și crește copii cum am fost noi crescuți în Grecia sau România acum 20-30 de ani, în comunități în care îți cunoști vecinii și poți merge pe bicicletă”, a mai adăugat Alex Skouras.

Mădălina Olivotto și Alex Skouras au participat la conferința reConstruct Este piața imobiliară pregătită să revină la normal? , organizată de wall-street.ro în parteneriat cu Vastint și Cordia, și cu susținerea SVN România, Genesis Property, Colosseum, Alesonor și Cushman & Wakefield | Echinox.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri