O firma aflata in proprietatea Fondului de Pensii al Statului Washington va construi, pana in 2010, un complex comercial la Oradea.
Ansamblul arhitectonic cu sapte nivele supraterane, ce urmeaza sa fie realizat in Piata Cetatii de firma SC Cetatea Noua SRL, va cuprinde spatii comerciale, o cladire pentru birouri, un hotel si un garaj subteran pe noua nivele, potrivit NewsIn.

Proiectul a primit unda verde din partea Consiliului Local, in cadrul sedintei din aceasta saptamana. Valoarea investitiei se cifreaza la aproximativ 40 de milioane euro. Lucrarile vor demara in luna septembrie a acestui an, urmand sa fie finalizate in 2010. „Dorim sa facem ceva emblematic pentru Oradea”, a afirmat managerul de proiect, Marian Popovici, in cadrul prezentarii facute in fata consilierilor locali.

Fondul de Pensii al Statului Washington face de cativa ani, prin intermediul unor firme create in acest scop, investitii imobiliare in Europa Centrala, construind in special spatii comerciale si centre de afaceri. in Romania, Fondul a realizat deja o investitie in Arad, avand in plan altele in Targu Mures, Cluj si Deva.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
NEPI anunta cand va inaugura centrul comercial Promenada Sibiu