Atunci când începi amenajarea unei zone de exterior, fie că vorbim de terasa casei sau terasa unui restaurant, trebuie să te orientezi în funcție de rezistența lor la diferiți factori meteorologici. Astfel, cele mai bune plăci ceramice pentru exterior trebuie să prezinte rezistență la temperaturi scăzute, la temperaturi ridicate și la umezeală ridicată.

În plus, gradul antiderapare trebuie să fie crescut. Important este ca acestea să facă față condițiilor de mediu extreme și să reziste timp îndelungat. Cu atât mai mult dacă vorbim de terasa unui restaurant. Fiind o zonă des tranzitată și supusă șocurilor externe dese, gresia pe care o alegi trebuie să prezinte o rezistență la abraziune crescută.

Chiar dacă modele de gresie de interior ți se pot părea de multe ori mai atractive, trebuie să cauți cu atenție și, cu siguranță, vei găsi și modele de exterior care să te mulțumească din punct de vedere al designului dar care sunt și calitative. Îți prezentăm mai jos câteva variante pe care le-am descoperit în portofoliul magazinului online GQS German Quality:

1. Gresie Rectificată Marazzi Beola20

Este un model de gresie porțelanată mată recomandată pentru placări de pardoseală, ce are ca și caracteristici:
- rezistența crescută la îngheț
- rezistență crescută la abraziune pentru zone cu trafic intens
- grad antiderapare moderat
Aspectul de marmură reușește să ofere o configurație luxoasă și elegantă spațiului pe care îl vei placa. De asemenea, gresia cu aspect de marmură este extrem de versatilă: clasică, dar în același timp contemporană, pune în evidență orice spațiu pe care dorești să îl amenajezi.

2. Gresie Marazzi Blend Lux Beige

Inspirată din materialele din Antichitate folosite pentru construirea structurilor din piatră, această colecție oferă o gresie porțelanată satinată, de înaltă calitate, în 4 nuanțe: crem, bej închis, gri și maro. Se integrează cu succes în orice spațiu rezidențial sau comercial, având ca și caracteristici:

- rezistență crescută la abraziune
- rezistență la fluctuații de temperatură
- culori cu variație medie de nuanță și design
- recomandată pentru placări de pardoseală, dar și pereți

3. Marazzi Treverkmade20 Strutturato Cognac

Dacă îți dorești un model de gresie exterior cu aspect realist de lemn aceasta este varianta perfectă. Este o colecție de gresie porțelanată cu 2 cm grosime, ideală pentru amenajarea spațiului exterior cu un efect vintage și elegant. Iată care sunt caracteristicile acestui model:

- grad antiderapare ridicat
- rezistență la fluctuații de temperatură
- rezistență la abraziune pentru zonele cu trafic intens



4. Marazzi Terramix Bianco

Terramix este o colecție cu un aer scandinav ce reușește să scoată la lumina un produs de dimensiuni mici pentru acoperirea pardoselilor dar și a pereților, destinat să satisfacă orice nevoie, pentru interior și exterior. Îți prezentăm și caracteristicile ce fac din acest model o variantă versatilă pentru potențialele utilizări atât în contextul rezidențial, cât și în cel comercial:

- rezistență la îngheț
- rezistență la abraziune pentru zone cu trafic industrial și comercial
- grad antiderapare ridicat



Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi designul plăcilor ceramice pentru exterior este faptul că acestea ar trebui să vină ca o continuitate pentru zona de interior. Oferă un aspect mult mai elegant și denotă atenție la detalii.

Dacă ești în căutare de idei pentru terasa casei sau un spațiu comercial, răsfoiește catalogul magazinului online GQS German Quality pentru mai multe modele de calitate.

sursa foto: www.germanquality.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri