Locuinţele din strada Munţii Tatra nr. 18-20 vor fi atribuite tinerilor cu vârsta de până în 35 de ani care realizează un venit mediu net lunar ce nu depăşeşte salariul mediu net lunar pe economie, conform unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa Consiliului Local de marţi, relatează Agerpres.

"Se ia act de încetarea contractelor de închiriere pentru locuinţele destinate tinerilor în vârstă de până la 35 de ani din imobilul situat în str. Munţii Tatra nr. 18-20, prin ajungerea la termen (...) titularii actualelor contracte de închiriere pentru locuinţele situate în strada Munţii Tatra nr. 18 - 20, Sector 1 care nu se mai încadrează în prevederile prezentei hotărâri vor elibera şi preda locuinţele către structura abilitată din Primăria Sectorului 1, în termen de maxim 12 luni, fără a fi considerată tacită relocaţiune. Pe toată această perioadă vor respecta obligaţiile stabilite în sarcina chiriaşului din contractul iniţial", prevede proiectul de hotărâre.

Locuinţele vor fi atribuite tinerilor de până la 35 de ani care realizează un venit mediu net lunar ce nu depăşeşte salariul mediu net lunar comunicat de Institutul Naţional de Statistică în ultimul buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea.

Atribuirea urmează să se facă în baza punctajelor obţinute de fiecare solicitant. Criteriile ce vor fi luate în calcul sunt: situaţia locativă actuală, starea civilă actuală, vechimea cererii, venitul mediu net lunar/membru de familie, nivelul de studii şi/sau pregătire profesională, situaţii locative deosebite, starea de sănătate actuală. Chiria este de 10 lei/mp/lună.

Potrivit referatului de aprobare, Consiliul Local al Sectorului 1 deţine în administrare 58 de garsoniere în imobilul din strada Munţii Tatra nr. 18-20. O mare parte dintre cei care au calitatea de chiriaşi în aceste locuinţe au trecut de 35 de ani, prevede sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri