Cumpărăturile online au început să dețină o pondere importantă în viețile noastre, astfel că astăzi putem cumpăra aproape orice produs.

Când vine vorba despre materiale de construcții, multe persoane sunt însă reticențe, însă în realitate nu ai niciun motiv pentru care ar trebui să te temi. Îți prezentăm un top al motivelor pentru care ar trebui să începi să cumperi materiale de construcții online, fără griji.

Poți cumpăra materiale de construcții pe care nu le găsești la magazinele din orașul tău

Atunci când cumperi materiale de construcții din magazine specializate fizice, te poți lovi adesea de lipsa pe stoc a unor materiale. La polul opus, cumpărând online nu va conta dacă alegi materiale de constructii Iasi sau din alt oraș, pentru că aceste îți vor fi livrate direct în șantier sau acasă, fără probleme. Așa cum este firesc, în țară există foarte multe de firme de materiale de construcții, care aprovizionează la rându-le marile magazine. De aceea, de multe ori se întâmplă ca anumite produse să nu fie disponibile în locația ta, dar să le găsești online, în unele magazine sau depozite.

Poți alege așadar să comanzi online, alegând cu grijă caracteristicile și cantitatea, pentru ca mai apoi sa te bucuri de livrarea produselor la tine acasă.

Poți cumpăra materiale de construcții la prețuri reduse

Unele magazine online practică în mod frecvent reduceri de preț.
O strategie de a promova cât mai mult cumpărăturile online este aceea de a aplica diferite reduceri prețurilor practicate. Astfel, vei vedea că poți găsi unele materiale la prețuri mai mici decât de obicei, așa cum sunt ele în magazine, iar acest lucru te va ajuta să economisești. Tot ce ai de făcut este să cauți magazine serioase, care să fie bine aprovizionate, pentru a te bucura de oferte și prețuri promoționale.

Poți beneficia de transport gratuit

Pentru că multe dintre magazine au contracte cu firme de logistică și curierat, vei vedea că adesea poți obține chiar și transportul gratuit al produselor comandate. Acest lucru este avantajos pentru tine, ca și cumpărător, pentru că nu va mai trebui să îți faci griji cu privire la aducerea materialelor în șantier, sau la tine acasă. Dacă achiziționezi din magazine fizice, atunci fie ar trebuie să mergi cu propria mașină să ridici materialele sau ar trebui să contractezi serviciul de livrări al magazinului, contracost. În multe dintre cazuri însă, dependent de cantitățile de materiale cumpărate, poți obține transportul gratuit al materialelor care te va ajuta să economisești.

Poți obține consultanță gratuită

Dacă nu știi exact ce produs îți este necesar sau nu știi cantitatea exactă de care ai nevoie, vei vedea că unele magazine oferă și servicii de consultanță specifică. În acest fel tu te vei edifica în ceea ce privește nevoile reale de consum și vei ști să alegi exact ceea ce îți este necesar.

Poți vedea imagini care să te inspire

Ți s-a întâmplat vreodată să cumperi un anumit material de construcții și să îl vezi integrat în diferite proiecte de amenajare? Ei bine internetul este o sursă nesecată de inspirația, iar cumpărând online, de pe site-uri serioase, vei vedea că acestea au și secțiuni de blog sau pagini special create pentru promovare, pe rețele sociale. Poți vedea acolo videouri care să te inspire sau imagini care să îți arate și alte utilizări ale materialelor, iar un exemplu în acest sens este cărămida. Cărămida plină este un element component al zidăriei, ca structură de rezistență a casei, însă în același timp poate fi folosită pentru realizarea de grătare, borduri sau poate fi folosită în proiecte de amenajare interioară, în cadrul stilului industrial.

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele pentru care ar trebui să alegi achiziționarea online a materialelor de construcții. Plata sigură, posibilitatea de retus sau chiar fidelizarea reprezintă alte câteva mici detalii care ar trebui să te ajute să decizi să cumperi materiale de construcții online.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/kO8f82u73Es

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri