La jumătatea drumului între lemn și plastic, deck-ul, cunoscut în egală măsură sub denumirea de wood plastic composite este un produs realizat dintr-un amestec de faină de lemn și plastic.

Profilele din compozit sunt în general utilizate la realizarea de terase, pontoane, piscine și alte amenajări exterioare durabile. Trebuie să știi că dacă ești în căutarea unui furnizor de deck pentru terasă, deckexpert.ro poate fi alegerea potrivită.

Care sunt avantajele oferite de o terasă din lemn compozit?

Dacă cauți o soluție pentru amenajarea unei terase exterioare, noi îți recomandăm deck terasă. Lemnul reprezintă principalul material folosit pentru realizarea pardoselilor de exterior. Modul de întreținere și rezistența repreizintă principalele criterii în alegerea unui deck WPC. Acesta din urmă îndeplinește toate cerințele atât în ceea ce privește utilizarea cât și întreținerea. În plus, se montează cu deosebită ușurință. Se va alege în funcție de culorile disponibile dar și de cerințele prezentate de zona în care se dorește montarea. Deoarece se găsește în diferite culori și texturi, se poate încorpora pentru orice tip de proiect de amenajare exterioară.

Este un material extrem de rezistent în condiții de umiditate crescută, chiar și în contact direct cu apa. Nu își pierde aspectul initial, nici nu putrezește, motiv pentru care este un material ideal pentru placarea din jurul piscinei.

O pardoseală deck pentru terasă are o durată lungă de viață, între 10-15 ani dacă este compusă dintr-un lemn netratat și între 10-25 de ani dacă lemnul ales beneficiază de un tratament termic, adaptat condițiilor climatice din zona în care locuim. În ultimii ani s-a dezvoltat și tehnologia de deck compozit, un material care beneficiază de o durată de viață de numai puțin de 50 de ani.

Deoarece terasa este un proiect gândit pe termen lung, ne dorim să ne bucurăm de ea cât mai mult timp cu putință, materialele alese sunt esențiale. Un deck WPC nu este atât de costisitor ca și pardoseala deck din lemn dar investiția se va amortiza rapid, cu costuri scăzute de întreținere.

Drept urmare, deck-ul WPC reprezintă alegerea ideală pentru o terasă modernă și durabilă. Este un material recomandat pentru trafic și, datorită unui aspect similar cu esențele din lemn natur va conferi un aspect deosebit unui spațiu de relaxare cum este terasa. Acest material este superior din punct de vedere tehnic față de un lemn traditional, deoarece prezintă o durabilitate mai mare și rezistă fără probleme la radiații solare și la umiditate. În plus, suprafețele care beneficiază de prezența unui deck WPC sutn complet ecologice, nu sunt tratate cu substanțe cu un potential dăunător pntru mediul înconjurător sau pentru sănătate.

Deck-ul pentru terasă reprezintă o opțiune elegantă pentru o amenajare exterioară durabilă. Acest material este accesibil ca preț, mult mai accesibil ca varianta din lemn natural, pretându-se la confecționarea oricărui model de terasă, fie că este vorba de cele hoteliere sau cele rezidențiale. Costurile de întreținere sunt reduse, ceea ce face din acest tip de pardoseală o alternativă economică ideală pentru toți cei care vor să investească în calitate și durabilitate deopotrivă.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri