Compania austriacă IMMOFINANZ vrea să-și extindă portofoliul său de proprietăți imobiliare și a anunțat că va dezvolta proiecte mixte, care să includă și apartamente.

Cu un portofoliul contruit în special pe zona de clădiri de birouri de la retail, IMMOFINANZ ținește acum și spre dezvoltarea afacerilor pe zona rezidenială. Pe termen mediu, grupul austriac are în plan construcția a peste 12.000 de apartament.

Dezvoltarea de locuințe ca începe în propriile parcuri de retail, denumite STOP SHOP. Deasupra acestor centre de retail vor construi apartamente sub brandul Top On STOP, creând astfel, proiecte imobiliare mixte, care să includă atât componenta de retail, dar și cea rezidențială.

În prezent, IMMOFINANZ are în portofoliu circa 100 de locații STOP SHOP, în zece țări din Europa, iar în următorii ani speră să crească numărul acesta până la 140 de proprietăți, se arată într-un comunicat remis redacției.

„Terenurile libere intravilane sunt din ce în ce mai rare și costisitoare, în timp ce nevoia de locuințe crește. Avem o resursă importantă, cea mai mare rețea de parcuri de retail din Europa. Cu brandul Top on STOP, vrem să valorificăm această oportunitate, având la bază experiența dezvoltărilor imobiliare, pentru a oferi locuințe accesibile și durabile și pentru a susține utilizarea responsabilă a terenurilor", a explicat, în comunicatul citat, Dietmar Reindl, COO IMMOFINANZ.

Retail jobs

Contactați de wall-street.ro, reprezentanții locali ai companiei ne-au explicat că în prima fază, IMMOFINANZ va începe cu un proiect pilot în Austria, urmând ca dezvoltarea să se extindă și în țările din împrejurimi.

În România, IMMOFINANZ deține doar un singur centru STOP SHOP, la Botoșani, așa că dezvoltarea apartamentelor Top on STOP, ar putea începe cel mai probabil din Botoșani. Asta dacă IMMOFINANZ nu-și va schimba planurile de dezvoltare și va alege alt oraș.

Potrivit comunicatului remis de grupul austriac, apartamentele Top on STOP vor îndeplini criterii ridicate de durabilitate. Construcția modulară din lemn va permite combinații variind de la mini-mansarde la apartamente de familie, apartamente cu camere de birou la domiciliu sau unități separate pentru oaspeți sau îngrijitori.

Proiectele vor prevede instalarea de echipamente care să reducă amprena asupra mediului, prin utilizarea de panouri fotovoltaice, sisteme de recuperare a căldurii și a energiei geotermale. Vor fi amenajate și zone comune, cum ar fi locuri de joacă, zone de întâlnire sau grădini pe acoperiș.

Citeste si:
An slab pentru dezvoltatorii de retail: doar 3 proiecte mici...
An slab pentru dezvoltatorii...

Sursa foto: Newbly
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri