Tot mai multe intreprinderi mici si mijlocii (IMM) au fost interesate in ultimul an de schimbarea sediului din apartamentele de bloc sau chiar din vile in birouri adecvate de clasa B sau C, tendinta care va continua si anul acesta, sustin analistii Esop.
In opinia consultantilor companiei imobiliare Esop, tendinta de schimbare a preferintei companiilor IMM pentru spatiile in cladiri de birouri, in locul celor situate in vile s-a schimbat incepand de anul trecut, in principal datorita faptului ca o parte din firmele infiintate in trecut au dobandit stabilitatea si siguranta financiara de a-si permite un spatiu intr-o cladire de birouri. De asemenea, numarul companiilor infiintate, atat romanesti, cat si straine este in crestere.

"In momentul de fata segmentul IMM-urilor a acaparat aproximativ 50% din piata spatiilor de birouri. in special, companiile de tip IMM - incluzand aici firme de la 10 pana la 250 angajati - au vizat suprafete intre 100 si 2.500 mp, iar cererea din partea acestora este in crestere. Fata de perioada similara de acum un an, numarul solicitarilor de spatii intre 250-500 mp a crescut cu 22-30%, in timp ce pentru spatiile de 100-250 mp s-a inregistrat o crestere record de 40-45% fata de 2005. Pentru spatiile de peste 500 mp, cresterea s-a situat intre 15-20%", au declarat reprezentantii companiei imobiliare Esop.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si