12 Aprilie 2007

Firmele mici si mijlocii prefera cladirile moderne, in locul celor situate in vile

Tot mai multe intreprinderi mici si mijlocii (IMM) au fost interesate in ultimul an de schimbarea sediului din apartamentele de bloc sau chiar din vile in birouri adecvate de clasa B sau C, tendinta care va continua si anul acesta, sustin analistii Esop.
In opinia consultantilor companiei imobiliare Esop, tendinta de schimbare a preferintei companiilor IMM pentru spatiile in cladiri de birouri, in locul celor situate in vile s-a schimbat incepand de anul trecut, in principal datorita faptului ca o parte din firmele infiintate in trecut au dobandit stabilitatea si siguranta financiara de a-si permite un spatiu intr-o cladire de birouri. De asemenea, numarul companiilor infiintate, atat romanesti, cat si straine este in crestere.

"In momentul de fata segmentul IMM-urilor a acaparat aproximativ 50% din piata spatiilor de birouri. in special, companiile de tip IMM - incluzand aici firme de la 10 pana la 250 angajati - au vizat suprafete intre 100 si 2.500 mp, iar cererea din partea acestora este in crestere. Fata de perioada similara de acum un an, numarul solicitarilor de spatii intre 250-500 mp a crescut cu 22-30%, in timp ce pentru spatiile de 100-250 mp s-a inregistrat o crestere record de 40-45% fata de 2005. Pentru spatiile de peste 500 mp, cresterea s-a situat intre 15-20%", au declarat reprezentantii companiei imobiliare Esop.



Citeste si