O parte din companiile imobiliare prezente, in perioada 12-15 aprilie, la Targul de Case Sphera ofera ca solutie pentru achizitionarea unui apartament nou sistemul buy-back prin care cumparatorul achita un avans si apoi isi cedeaza apartamentul vechi ca o ultima rata.
Dezvoltatorii de proiecte prezenti in aceste zile la targul de case din Complexul Sphera Building Center sustin ca intensificarea concurentei pe piata imobiliara ii obliga sa isi imbunatateasca ofertele pentru a atrage clienti noi si prin gasirea unor noi solutii de finantare, iar cea mai noua idee la care au apelat este sistemul buy-back.

"Cresterea exploziva a cererii si ofertei imobiliare din Romania ultimilor ani a dus la aparitia unor noi instrumente de afaceri cum este si cazul sistemului buy-back imobiliar prezentat la actuala editie, a Targului de Case Sphera. Multe companii au apelat deja la conceptul de buy-back ca o alternativa de achizitionare a unui apartament in complexurile rezientiale noi, iar aceasta strategie incepe deja sa aiba succes", au declarat pentru NewsIn, organizatorii Targului.

Organizatorii targului de case mai spun ca pentru acest an, este de asteptat ca avantul creditului imobiliar/ipotecar sa se pastreze la cote ridicate avand in vedere promulgarea de catre BNR a Regulamentului 3/2007 care elimina obligativitatea avansului.

Cele peste 30 de companii prezente la cea de a treia editie a Targului de Case Sphera ofera locuinte cu preturi incepand de la 49.500 euro, cu TVA inclus, pentru o garsoniera. Pretul pe metru patrat construit porneste de la 750 ľ 800 euro, media pietei mentinandu-se in continuare la 1.000 euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Ce tip de apartamente si zone sunt la mare cautare in 2019?