Dezvoltarea imobiliară continuă să ne surprindă cu noile locații alese pentru a ridica frumoase construcții. Cine nu visează să locuiască departe de freamătul, agitația și traficul urban? Însă, la margine de oraș sau în satele din apropierea orașelor racordarea la apă lipsește cu desăvârșire sau lucrările avansează cu puterea melcului.

Ce le rămâne de făcut celor care doresc să locuiască în semi sălbăticie, în zonă cu aer curat și mai departe de aglomerație este să opteze pentru servicii de foraje puturi. Firmele de profil sunt gata să facă din curtea voastră un șantier. Atenție însă, nu oricine poate executa un foraj la un nivel înalt de profesionalism.

Foraj de puț versus racord la sistemul public de apă sau sursă precum o fântână

Desigur că viața modernă ne arată că este mai simplu, mai comod să avem apă la o simplă apăsare de buton sau, mai bine spus, rotire de robinet. Însă, contează și calitatea apei, nu-i așa? Probleme sistemului public de apă, rețeaua de apă potabilă în unele sate încă nu există, în alte zone este doar în fază de proiect. Sunt și proprietari care au achitat taxa și au făcut demersurile necesare pentru a se racorda la această rețea, însă mai au de așteptat ani buni până când se va concretiza totul.

Luați în calcul nu doar cât de târziu poate fi realizat acest plan, ci și faptul că rețeaua de țevi este veche, iar calitatea apei poate fi ușor sub standardele voastre. Sunt mulți consumatori casnici care preferă tot felul de filtre montate, deci extra investiții, pentru ca apa de la robinet să fie de calitate bună.

Mai apoi, faptul că depindeți de furnizarea apei de eventuale lucrări de mentenanță și/sau reparație, este o altă problemă deranjantă. Astfel de motive pot stă la baza deciziei de a opta pentru un foraj de puț de apă.

În cazul propriei surse de apă uitați de probleme precum seceta ce seacă fântâni, spre exemplu. Investiția în acest tip de sursă de apă este una rentabilă, nu sunt necesare intervenții speciale de mentenanță și un puț poate fi forat și exploatat toată viața.

Cât costă un foraj

Pentru cei care iau în calcul această investiție poate nu ar fi rău să aibă în vedere utilitatea forajelor și în ceea ce privește sistemul neconvențional de încălzire - cu ajutorul pompei de căldură.

Prețurile diferă. În funcție de tipul de sol, de cât de dificil va fi proiectul, de adâncimea la care se sapă - recomandat este să optați pentru un foraj de medie adâncime sau chiar mai bine, pentru cel de mare adâncime. Astfel, apa din adânc are șanse mai puține de a fi poluată.

Firma care ar urma să foreze va estima un preț, în funcție de particularitățile fiecărui caz în parte. Inclus în preț aveți consilierea, deplasarea, forajul în sine realizat cu forajele speciale în acest sens, materialele de asemenea. Predarea va fi la cheie, adică cu tot planul tehnic și detaliile forajului.

Sursa foto: ecodrillforaje.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri