Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat anularea în primă instanță a PUZ Sector 5, edilul catalogând această decizie ca o confirmare a faptului că „urbanismul din București a fost o golănie”.

„PUZ Sector 5 a fost anulat de Tribunalul București în prima instanță, într-un litigiu inițiat de doi membri USR București. Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile, urbanismul din București a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector ale fostei administrații, apogeul.

Consecințele acestei dezvoltări haotice și ilegale sunt dispariția spațiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potențialului turistic al orașului, insecuritatea juridică și investițională - cumperi o casă și nu ești sigur că nu te trezești cu un bloc pe parcela vecină - distorsionarea pieței de profesioniști. Este preferat arhitectul care obține un etaj în plus și multe altele”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, în acest moment, PUZ Sector 6 este anulat definitiv, PUZ Sector 3 și PUZ Sector 5 sunt anulate în prima instanță, iar PUZ Sector 2 și PUZ Sector 4 sunt contestate în instanță, în timp ce administrația precedentă nu a mai apucat să emită PUZ Sector 1.

„Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am pus capăt acestui fenomen. Prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Capitalei. Bucureștiul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de dezvoltatori privați, dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public.

În paralel, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții verificarea legalității și Prefectului atacarea în instanță a PUZ-urilor de sector. O cercetare penală este, de asemenea, în curs la DNA, în urma unei sesizări pe care am făcut-o în 2018”, a mai scris Nicușor Dan.

Primarul a prezentat și o analiză a legalității făcută de autorități și o analiză a oportunității făcută de o echipă de urbaniști care a lucrat cu Primăria.

Analiza o puteți găsi AICI.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri