Procesul de construire a unei locuințe necesită numeroase elemente care ar trebui să conlucreze armonios. Un aspect important al designului care este adesea trecut cu vederea, este iluminatul, care poate face diferența dintre o casă primitoare și una neprimitoare.

Există mai multe tipuri generale de iluminat în casă, fiecare cu practicile de plasare și utilizare adecvate. Chiar daca fiecare tip de iluminat are un scop diferit, nu trebuie să ignorați cât de important este iluminatul in general.

În ceea ce privește tipul de becuri care cu siguranță pot schimba aspectul oricărei locuințe, atunci trebuie să stiți că becurile de tip LED sunt alegerea perfectă din toate punctele de vedere. De le tipul de pardoseală, obiectele de mobilier și alte obiecte decorative, până la corpurile de iluminat și becurile folosite, toate acestea joacă un rol foarte important în ceea ce privește imaginea de ansamblu a locuinței dumneavoastră.

Dacă nu ați trecut încă la becuri LED, acum este momentul, deoarece există mai multe motive destul de convingătoare pentru care trebuie să faceți acest pas. Pentru început, becurile LED au o durată mult mai mare de viață în comparație cu becurile incandescente și emană o cantitate comparabilă de lumină, cu mai puțină energie. Acest aspect este un lucru grozav pentru mediu și vă poate economisi bani la factura de electricitate pe termen lung.

Dacă sunteți înclinat spre o casă inteligentă, LED-urile reprezintă cea mai buna opțiune. Exista becuri LED cu funcție de schimbare a culorilor, becuri care se pot sincroniza cu sisemul de securtate sau becuri care se pot controla prin intermediul gesturilor sau comenzilor vocale.

Ce sunt becurile LED?

Din punct de vedere tehnic, becurile cu LED-uri nu sunt becuri – LED-ul înseamnă „diodă emițătoare de lumină”. Sunt semiconductori (diode) minuscule învelite în plastic pentru a proteja elementele și pentru a focaliza lumina. O diodă este un dispozitiv semiconductor cu două terminale, ce permite de obicei fluxul de curent într-o singură direcție. Curentul întră într-un anod (+) și curge dintr-un catod (-). LED-urile nici măcar nu au filamente de sârmă precum un bec incandescent.

Prin ce diferă LED-ul de incandescent?

Când vorbim despre un „bec obișnuit”, ne referim la un bec incandescent, adică la acel tip de bec care există de când Thomas Edison și-a brevetat invenția în 1879. Aceste becuri au filamente care strălucesc, producând atât căldură, cât și lumină atunci când energia trece prin acel filament. LED-urile, pe de altă parte, au electroni care curg pentru a crea fotoni - lumina pe care o putem vedea. În cazul becurilor LED, căldură degajată este aproape inexistentă. De asemenea, LED-urile necesită mult mai puțină energie pentru a emana aceeași cantitate de lumină precum în cazul unui bec incandescent.

LED-urile economisesc energie?

Becurile de tip LED, utilizează mai puțină energie electrica în comparație cu becurile clasice incandescente, deoarece lumina cu diode este mult mai eficientă din punct de vedere al puterii. Becurile LED utilizeaza cu 75% mai puțină energie sau chiar într-un procent și mai avantajos, decât iluminatul incandescent. La niveluri scăzute de putere, diferența este și mai mare. Lămpile LED strălucitoare folosesc doar 11 până la 12 wați, pentru a crea aceeași putere de lumină comparabilă cu un bec incandescent de 50 de wați. Datorită faptului că becurile de tip LED au un consum scăzut de energie electrică, dacă veți înlocui becurile incandescente din întreaga locuință, la următoarea factură de la electricitate, veți simți o scădere a consumului.

LED-urile au o varietate de temperaturi de culoare.

Becurile LED sunt capabile sa imprastie in jur o gama impresionanta de culori, fapt pentru care, reprezintă una dintre cele mai populare variante pe care oamenii o aleg atunci când doresc să își schimbe look-ul locuinței. LED-urile cu o temperatură de culoare mai scăzută pot crea o cameră de zi sau un dormitor confortabil și liniștitor, în timp ce cele cu o temperatură de culoare mai ridicată sunt foarte luminoase și grozave pentru o bucătărie sau un spațiu de lucru.

Durată mare de viață

În comparație cu durata de viață a unui bec incandescent, durata de viață a unui bec cu LED este cu mult superioară. Becul incandescent poate avea o durată medie de viață de aproximativ o mie de ore. Durata de viață medie a unui bec cu LED este de peste 50.000 de ore. În funcție de modul în care utilizați un bec cu LED, durata de viață poate fi de până la 100.000 de ore. Acest lucru înseamnă că, un bec cu LED poate avea o durată de viață chiar și de un deceniu.

Nu doar că veți economisi în ceea ce privește facturile, dar veți economisii bani și pentru simplul fapt că, veți achiziționa mai rar becuri. Chiar dacă utilizați lămpi fluorescente, becuri incandescente și așa mai departe, becurille cu LED pot avea o durată de viață de cel puțin două până la patru ori mai mult. In acest fel, economiile își vor face simțită prezența atât în ceea ce privește costurile de înlocuire, cât și la costurile de întreținere ale facturii de iluminat.

Apelând la cele mai bune soluții cu privire la becuri de tip LED, puteți benficia de toate avantajele acestei tehnologii. Tot ce trebuie să faceți este să achiziționați produse de calitate și dintr-o sursă serioasă și de încredere, care vă pune la dispoziție produse de calitate și la un preț corect. Puteți găsi la numai un simplu click distanță, exact acele becuri cu LED potrivite nevoilor dumneavoastră și ale locuinței, iar dacă veți face această trecere, cu siguranță veți știi că ați luat cea mai bună decizie.

Citeste si:

    sursa foto Pexels.com

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


    Setari Cookie-uri