Deși clasicii ne-ar spune că orice construcție începe cu fundația și se termină cu acoperișul, nu toți arhitecții sunt de acord cu această idee, așa că au ales să ridice case cu susul în jos.

Clădirile de mai jos sunt dovada faptului că arhitecții o mai iau și pe căi mai puțin bătătorite, fie din proprie inițiativă, fie că așa li se cere. Lista de case răsturnate ar fi mult mai lungă, dar ne-am oprit la cele mai spectaculoase astfel de clădiri. Probabil că puteți intui că aceste clădiri sunt de fapt atracții turistice.

Wondeworks din Orlando - Florida

(Sursa foto: Instagram/Wonderworks Orlando)

Prima alegere pentru acest top de case răsturnate este una dintre cele mai populare atracții din Orlando, Florida. Este un obiectiv turistic, creat pentru amuzamentul vizitatorilor săi, dar vorbim despre o construcție destul de masivă.

Clădirea arată de parcă ar fi fost construită normal, dar un uriaș a venit într-o noapte și a trântit-o cu susul în jos, efectul fiind dat și de coloanele false fracturate, dar și de crăpăturile de pe fațadă.

Clădirea nu este interesantă doar pentru exterior, ci și pentru ce poți găsi la interior, vizitatorii având la dispoziție o serie întreagă de distracții.

Casa Katmandu - Spania

House of Katmandu(Sursa foto: Commons Wikimedia)

Katmandu Park nu se regăsește în capitala Nepalului, ci este un parc de amuzament din Mallorca, în care puteți găsi și o casă cu susul în jos, una dintre principalele atracții turistice din Insulele Baleare.

La fel ca Wonderworks din Florida, Casa Katmandu oferă posibilitatea de a te distra și la interior, unde puteți găsi zombie, îl puteți întâlni și pe Yeti Omul Zăpezilor și multe alte variante de distracție. Dacă aveți drum prin Mallorca, puteți să mergeți să vizitați această casă.

Casa întoarsă din Londra

Casa intoarsa Londra

(Sursa foto: London Street Views)

Din păcate, această clădire nu mai poate fi găsită în Londra, pentru că a fost demolată, dar în 2013, artistul Alex Chinneck a ales să pună fațada unei clădiri cu susul în jos, pe strada Blackfriars Road. Anterior, în urmă cu mai bine de 100 de ani, fusese grajd. Construcția neobișnuită a fost o atracție pentru puțin timp, întorcând capetele celor care treceau pe lângă ea.

Construcția ciudată și impracticabilă de altfel a fost demolată pentru a face loc pentru o clădire de birouri.

Casa Albă Răsturnată - Wisconsin, SUA

Upside Down White House(Sursa foto: Reddit)

Da, este vorba despre un soi de replică a Casei Albe din Washington, dar răsturnată și localizată în Wisconsin. Pare victima unui cataclism care a întors clădirea cu susul în jos.

Este una dintre principalele atracții turistice din Wisconsin Dells, un loc unde vizitatorii pot afla secrete despre administrația americană, informații despre OZN-uri și celebra Area 51. Evident, este doar oferta de divertisment pusă la dispoziție vizitatorilor de către cei care administrează această atracție locală.

House Attack - Austria

House attack

(Sursa foto: CollectorsAgenda.com)

Am lăsat această casă la urmă, pentru că a fost cocoțată în vârful unei alte clădiri, dar și pentru că a fost creată mai mult ca o lucrare de artă.

Muzeul de Artă Modernă din Viena a fost victima „unui atac” sau mai degrabă a viziunii unui artist, pe numele lui Erwin Wurm, care și-a instalat creația în vârful muzeului în anul 2006.

Sursa foto: Reddit

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri