Pretul apartamentelor din capitala Romaniei le depasesc in cele mai multe cazuri pe cele din capitala Ungariei si se apropie chiar de cele din Dubai, potrivit anunturilor mai multor agentii imobiliare din tara si din strainatate.
In prezent, un apartament intr-un complex rezidential nou, situat in apropierea mallului Vitan, se vinde cu 190.000 de euro, iar unul intr-o zona mult mai aproape de centrul Bucurestiului depaseste 200.000 de euro. Locuintele nu sunt mobilate, iar pentru locurile de parcare viitorul proprietar trebuie sa mai scoata din buzunar alti 15.000 de euro, potrivit agentilor imobiliari de pe piata, informeaza NewsIn.

O locuinta in Budapesta, situata central in imediata apropiere a garii Nyugati si a mallului Westend, cu patru camere, se vinde cu 137.000 de euro. Locul de parcare este garantat si inclus in pretul initial al tranzactiei. Pentru cei care cauta o locuinta intr-un loc mai exotica, Dubaiul ar putea fi o solutie. Chiar si agentiile imobiliare din Bucuresti au postat anunturi cu vanzarea apartamentelor din Dubai unde preturile nu difera mult de cele din Bucuresti.

Pe site-urile agentiilor imobiliare, anunturile indica faptul ca, pentru 170.000 euro, orcine dispune de acesti bani poate cumpara un apartament cu 50 metri patrati, cu un singur dormitor, intr-unul din luxoasele turnuri Manchester Tower, ridicate langa port. Un apratament in noul cartier de lux Lake City din Dubai, in Wind Tower, cladiri cu pana la 46 de etaje, nu depaseste 350.000 de euro. De exemplu, in Wind Tower 1, un apartament de doua camere, complet utilat si mobilat, situat la etajul 14 din 37 cu o suprafata utila de 86 mp si priveliste catre Oceanul Indian are un pret de 200.000 euro. Mai mult chiar, achizitionarea oricarui apartament din noile complexe rezidentiale asigura proprietarului dreptul de rezidenta in Dubai.

Cu toate acestea, analistii imobiliari sustin ca preturile locuintelor din Romania vor continua sa creasca, iar majorarea poate ajunge chiar pana la 35%, la sfarsitul lui 2007, fata de anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri