Construcția unei case sau renovarea unei clădiri de birouri presupun un proces de curățenie în detaliu la final. Dacă echipa de constructori tocmai a încheiat lucrarea, iar tu intenționezi să amenajezi cât mai repede spațiul, vei avea nevoie, cel mai probabil, de ajutor specializat.

În urma renovării rămân resturi de materiale de construcție, var, vopsea, praf și moloz, iar îndepărtarea lor în totalitate poate dura destul de mult timp. Cum faci să eficientizezi curățenia de după constructor și ce pași să urmezi astfel încât casa sau biroul să fie pregătite de amenajare? Vei găsi mai jos un scurt ghid și câteva recomandări în acest sens:

Evaluează stadiul în care se află încăperea renovată

După ce renovarea spațiului s-a încheiat este momentul să evaluezi încăperile. Vei ști astfel de ce anume ai nevoie pentru ca locuința sau biroul tău să arate impecabil, în funcție de ce a rămas în urma constructorului. În general se impune a fi realizate următoarele etape:

  • îndepărtarea vopselei și a varului de pe uși, geamuri, prize și întrerupătoare
  • spălarea geamurilor
  • curățarea pervazurilor
  • spălarea caloriferelor
  • curățarea faianței
  • spălarea podelelor (gresie, parchet, marmură)
  • aruncarea deșeurilor de construcție

Stabilește un buget

După ce ai analizat stadiul în care se află locul recent renovat, vei avea două variante: să achiziționezi produse și ustensile și să cureți tu spațiul respectiv sau să faci curățenie după constructor apelând la serviciile profesionale ale unei firme specializate. Stabilește un buget pe care consideri că-l poți investi pentru acest lucru.

Apelează la servicii profesionale de curățenie

În general, o locuință mică sau un spațiu de birou de câțiva zeci de metri pare ușor de curățat. Însă lucrurile sunt mult mai complete, căci e nevoie de o curățenie în detaliu. Va fi nevoie de curățarea materialelor de construcție, precum ciment sau var, rămase pe geamuri sau uși. Iar asta presupune un echipament specializat, care să nu zgârie sau strice suprafețele. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care este recomandat să apelezi la o firmă care oferă servicii profesionale de curățenie. Profesioniștii în materie de curățare a spațiilor proaspăt renovate folosesc soluții și aparatură de ultimă generație ce îndepărtează ușor murdăria, praful, cimentul sau lavabilul chiar ș din cel mai mic și retras colț al încăperii.

De asemenea, spălarea geamurilor și curățarea pervazurilor se va face printr-un proces profesional, fără a zgâria și fără a lăsa urme sau pete. Resturile vor fi îndepărtate de pe parchet, gresie, faianță, marmură sau granit fără a le deteriora sau zgâria. Un alt avantaj pe care o firmă de curățenie îl oferă este acela că va ridica la final surplusul de moloz sau alte resturi rămase în urma construcției sau renovării.

Așadar, dacă îți dorești ca la scurt timp după ce echipa a încheiat lucrarea să ai un spațiu perfect curat și fără nicio urmă rămasă în urma renovării, tot ce trebuie să faci este să contactezi firma specializată. Vei solicita servicii de curățenie după constructor și vei furniza adresa.

Continuă procesul de decorare sau amenajare a spațiului

După ce ai urmat cei trei pași și, în cele din urmă, locuința ta sau spațiul de birou este eliberat și perfect curat după renovare, e timpul amenajării. E important să finalizezi procesul de curățenie, fiind astfel mult mai ușor să pui în practică ideile de așezare a mobilei, utilare a băii și bucătăriei și de decorare a dormitorului și a livingului.

Curățenia de după constructor trebuie făcută în mod specializat, cu aparatură și produse profesionale, astfel încât podelele, geamurile sau ușile să nu se zgârie sau deterioreze. De asemenea, îndepărtarea prafului lăsat în urmă de cantitatea mare de moloz va fi o provocare și un aspirator nu este suficient. Așadar, ia în calcul să lași specialiștii în curățenie să-ți pregătească spațiul pentru amenajare!

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/m%c4%83nu%c8%99i-cauciuc-negru-igien%c4%83-m%c4%83nu%c8%99%c4%83-319838/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri