JPMorgan Chase, una dintre cele mai mari bănci din SUA, a publicat imagini cu proiecțiile noului său sediu global: un zgârie-nori cu 60 de etaje alimentat în întregime de energie regenerabilă.

Turnul de 1.388 de picioare înălțime (peste 400 de metri) va deveni cea mai mare clădire „în totalitate electrică” din New York, potrivit Foster + Partners, compania de arhitectură din spatele designului, scrie CNN. Lucrările la construcția gigantică urmează să fie finalizate în 2025.

O serie de videoclipuri, lansate săptămâna trecută, arată forma în trepte a turnului care domină zona Midtown Manhattan din metropola americană. Într-un comunicat de presă comun, JPMorgan Chase și Foster + Partners au spus că acest zgârie-nori va obține „emisii operaționale nete zero”, parțial prin utilizarea energiei de la o hidrocentrală de stat.

Alte caracteristici de design care sunt eficiente din punct de vedere energetic includ ferestre cu geam triplu și sisteme pentru stocarea și reutilizarea apei care pot reduce consumul cu 40%.

Turnul va folosi, de asemenea, „tehnologia de construcție inteligentă”, prin plasarea unor senzori care vor monitoriza și vor reduce consumul de energie. Lucrările de construcție au început deja pe șantier, care a fost cândva adăpostul clădirii Union Carbide, care avea o înălțime de „numai” 210 metri.

Arhitecții spun că 97% din materialele de construcție de la predecesorul turnului vor fi „reciclate, refolosite sau reutilizate creativ (upcycled)”. Noul design promite, de asemenea, mai mult decât dublul spațiului exterior la nivelul solului de la adresă, complet cu o piață publică și trotuare lărgite.

Sursa foto: Foster + Partners

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri