Trei sferturi dintre români (75%) şi-au renovat locuinţele în ultimul an, proporţia urmând să se păstreze şi pentru următoarele 12 luni, iar majoritatea au apelat sau vor apela la prieteni și familie pentru ajutor, conform unui studiu de specialitate, citat de Agepres.

Datele centralizate de MKOR Consulting şi Registrul Constructorilor relevă faptul că, în medie, românii realizează două lucrări de amenajare pe an, iar 59% apelează la familie şi prieteni pentru ajutor în realizarea acestui tip de renovare. De cealaltă parte, cei care angajează specialişti (35%) apelează în general la recomandări de la cunoscuţi, documentarea online fiind preferată mai degrabă de către tineri.

Pe de altă parte, echipele de muncitori calificaţi şi specialişti sunt cele mai apreciate de către beneficiarii lucrărilor de amenajări, obţinând cele mai ridicate scoruri de satisfacţie (peste opt din zece puncte) atât pentru calitatea execuţiei, cât şi pentru ritmul de lucru şi costurile totale.

Majoritatea românilor (75%) au desfăşurat proiecte de amenajare sau reparaţii în locuinţele proprii în ultimele 12 luni, cu scopul de a reîmprospăta spaţiile, pentru a schimba stilul de design şi a înlocui sistemele electrice, sanitare sau de iluminat. Amenajările au vizat spaţii precum bucătăria, dormitorul şi baia, pentru care beneficiarii au alocat un buget mediu de 6.825 de lei.

Potrivit sursei citate, în următorul an, trei din patru români plănuiesc să execute lucrări de renovare în propriile locuinţe, dar scade numărul proiectelor de amenajare faţă de anul 2021, de la două proiecte la 1,4 proiecte în 2022, în medie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri