Bucureștiul este plin de proprietăți scoase la vânzare ale căror prețuri au în compoziția lor mai mult de șase cifre. În analiza noastră am număr cel puțin 60 de anunțuri cu apartamente le căror prețuri treceau de 1.000.000 de euro.

Vorbim aici strict de apartamente, pentru că, pe piața bucureșteană, putem găsi și alte tipuri de proprietăți, cum ar fi vile și conace, ale căror prețuri pot fi și mai mari decât ale celor prezentate în lista de mai jos.

Chiar și așa valoarea totală a celor zece apartamente incluse în acest top depăștește 32 de milioane de euro, așa că pregătiți-vă să vedeți prețuri mari.

Nu o să intrăm într-o analiză amănunțită a acestor proprietăți, nici nu le vom putea prezenta detaliat, din moment ce scopul acestui articol nu este unul de a promova aceste proprietăți, ci doar acela de a prezenta extrema superioară a ofertei de apartamente din Capitală.

Totodată, am exclus din listă anunțurile pe care le-am găsit duplicate de mai mulți agenți imobiliari, la prețuri diferite și cu unele detalii care diferă mai mult sau mai puțin. Concluzia noastră a fost că este vorba de același imobil, dar cum prezentările lor cuprindeau detalii mult prea îndoielnice, legate de dotările lor, am preferat să nu le includem în top.

1. Duplex de 5,15 milioane de euro + TVA, în Floreasca

Cel mai scump apartament găsit pe site-urile de profil din România este listat la vânzare cu un preț solicitat de 5,15 milioane de euro + TVA în zona Floreasca, într-un complex imobiliar nou, aparținând unui dezvoltator important.

Anunțul indică un duplex cu 6 camere, 725 de metri pătrați utili, din 904 mp construiți. Imobilul urmează să fie livrat, dar anul de finalizare este 2022, cel mai probabil spre final de an. Dispune de o bucătărie, 6 băi și este decomandat. Din randările care însoțeau anunțul pare un apartament impresionant.

2. Penthouse duplex de 3,9 milioane euro + TVA, în zona Aviatorilor

Și acest imobilul se află într-un complex rezidențial al unui dezvoltator important din România, care urmează să fie finalizat în acest an, mai exact în luna decembrie. Având o suprafață totală utilă de 257 metri pătrați, penthouse-ul de la Aviatorilor oferă 4 camere, 1 bucătărie și 4 băi.

Pentru încă 50.000 de euro + TVA puteți cumpăra și un loc de parcare, iar pentru cineva care plătește peste 4 milioane de euro pentru un apartament, suma necesară pentru locul de parcare este o nimica toată.

3. Triplex de 3,5 milioane de euro, în Herăstrău

Al treilea cel mai scump apartament care avea un anunț care ne-a inspirat mai multă încredere este un triplex din zona Herăstrău, la un preț de 3.499.000 euro.

În anunțul respectiv ne era indicată o suprafață de 500 mp construiți, dar doar 324 utili. Dispune de 5 camere și se află la etajul 11 din 13. Are și patru terase, cu o suprafață totală de 150 mp. Are și patru băi diferite și dispune de un pachet între de dotări. Anul construcției indicat era 2018.

4. Penthouse cu vedere panoramică de 3 milioane de euro pe Șoseaua Nordului

Aflat la etajul 5 din 6, apartamentul oferă o suprafață utilă totală 450 metri pătrați și pune la dispoziție 6 camere, 5 băi și o bucătărie. Livingul este unul generos, în care este loc și pentru o masă pentru 8 persoane.

La un preț de 2.999.000 euro, noul proprietar primește și două locuri de parcare. Construit în 2006, apartamentul beneficiază și de o boxă la subsol, terasă și, potrivit vânzătorului, a fost renovat.

5. Duplex de 3 milioane de euro + TVA, în zona Aviatorilor

Dacă vreți să fiți vecini cu proprietarul care se va muta în apartamentul de pe locul 2 din acest clasament, mai găsiți un apartament ceva mai mic, în același complex ce urmează să fie finalizat în acest an. Este vorba despre un duplex care începe la etajul 2 din 4 și costă cu jumătate de milion de euro mai puțin.

La un preț de 2.999.000 euro + TVA, viitorul proprietar primește 4 camere cu patru băi, o bucătărie și alte dependințe pe o suprafață totală utilă de 263 metri pătrați.

Anunțul spune că proprietatea va fi disponibilă în luna decembrie 2022, complexul fiind încă în construcție.

6. Duplex de 2,95 milioane de euro, în Primăverii

Aflat într-un imobil livrat în 2016, apartamentul se întinde pe etajele 3 și 4 din 4, apartamentul dispune de o suprafață utilă de 300 metri pătrați și costă 2.950.000 euro.

Vine cu 4 camere, o bucătărie și 3 balcoane. În prețul apartamentului vin și două locuri de parcare și este disponibil imediat pentru viitorul proprietar.

Mobilat modern, cu scară interioară, un living generos, apartamentul arată bine în poze și se află în unul dintre cele mai selecte cartiere din București.

7. Penthouse de 2,8 milioane de euro lângă Lacul Floreasca

Potrivit anunțului agenției care l-a listat, apartamentul vine cu 7 camere, 4 băi, o bucătărie și o terasă generoasă. Decomandat, apartamentul se întinde pe o suprafață utilă de 382 metri pătrați și se află la etajul 3 din 4 al unei clădiri livrate în 2013.

În cei 2,8 milioane de euro, cumpărătorul apartamentului de lângă Lacul Floreasca vin și cu 3 locuri de parcare.

8. Duplex cu grădină la 2.774.000 euro + TVA, în zona Aviatorilor

Pe poziția 8 dăm peste un apartament din același complex rezidențial din care vor face parte și apartamentele menționate în listă, pe locurile 2 și 5. Cum este un ansamblu aflat în construcție și așteptat să fie gata în decembrie 2022, se pare că încă mai sunt destule apartamente de vânzare.

Deși se află la parter și nu se poate bucura de priveliștea pe care o oferă un penthouse, vine la schimb cu o grădină și 2 locuri de parcate incluse în prețul de 2.774.000 euro + TVA. Apartamentul va veni cu 6 camere, 5 băi și o bucătărie și se întinde pe o suprafață totală utilă de 480 metri pătrați.

9. Penthouse duplex de 2,6 milioane euro + TVA, în Floreasca

Este vorba despre un apartament care se află într-un alt complex rezidențial nou, ce ar urma să fie livrat în acest an, în zona Floreasca.

Apartamentul se desfășoară pe o suprafață de construită de 402 metri pătrați, din care 355 utili, oferind 5 camere, 4 băi și o bucătărie. Viitorii proprietari vor avea la dispoziție nu mai puțin de patru balcoane pe care să iasă pentru o gură de aer proaspăt.

Nu am văzut nimic legat de parcare nici dacă sunt incluse în preț ori dacă vor fi disponibile pentru vânzare, deși ar trebui să fie.

10. Apartament de 2,5 milioane euro + TVA, tot în Floreasca

Cel mai „ieftin” apartament din acest top este unul care se află tot în zona Floreasca, într-un complex rezidențial finalizat în 2021. Se află la etajul 8 din 8 și se bucură de o priveliște destul de frumoasă.

Vine cu 4 camere, 3 băi și o bucătărie, apartamentul oferind o suprafață utilă de 322,2 metri pătrați. În complex sunt disponibile locuri de parcare pentru proprietari și un loc de joacă spațios pentru copii.

Oferta de apartamente de lux este surprinzător de mare chiar și pentru un oraș cum este Bucureștiul. Cele mai multe se află în ansambluri rezidențiale noi, livrate de curând sau care urmează să fie livrate anul acesta.

Dacă nu aveți bani pentru astfel de proprietăți de lux, în zone exclusiviste ale Capitalei, poate vă înveselește o afirmație a unui coleg, care mi-a spus o dată: De ce ai da câteva milioane de euro pe un apartament? Ca să auzi când dau vecinii găuri cu bormașina?

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri