Preturile pe piata terenurilor vor creste de la 20% la 40%, in urmatorii doi ani, din cauza instabilitatii economiei, dupa ce anul trecut s-a inregistrat o majorare cu 20%, considera analistii imobiliari ai companiei DTZ Echinox.

"La ora actuala, piata terenurilor este in crestere, dar acest trend s-a mai stabilizat si nu mai are viteza din anii trecuti. Cererea a crescut, iar odata cu ea a crescut si numarul de tranzactii, chiar in conditiile in care preturile au cunoscut evolutia pe care o stim", a declarat Alexandru Bursuc, consultant in cadrul departamentului terenuri al DTZ Echinox, citat de NewsIn.

"Cu toate acestea, niciodata nu se va stabiliza pretul terenurilor din zona capitalei. Ne putem astepta la o crestere stabila si prognozabila, doar in momentul stabilizarii cresterii economiei romanesti", a adaugat el. Potrivit DTZ, o economie stabil – dezvoltata aduce dupa sine o piata imobiliara stabila si cu cresteri previzibile, in directa corelatie cu inflatia, cresterea economica si evolutia monedei si evolutiile principalilor indici macroeconomici.

In prezent, in centrul Capitalei, terenurile pot ajunge si la 4000 euro/mp, iar acest lucru va influenta pretul final al apartamentelor construite pe acel teren, au adaugat analistii imobiliari. Cresterea inregistrata, anul trecut, pe piata nationala a terenurilor de constructii, a inregistrat 20%, iar in cadrul acestei cresteri ponderea detinuta de Capitala se afla undeva intre 30% si 40%.

DTZ este o companie internationala de servicii si consultanta imobiliara cu o retea de circa 200 de birouri in 163 de orase. DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala in Romania a companiei internationale imobiliare DTZ.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
JLL: Strainii cauta terenuri pentru fabrici in Ardeal si Moldova