Proiectele romanesti vor fi administrate prin intermediul Korbein Corporation BV, companie inregistrata in Olanda, care a fost achizitionata de filialele celor doua companii: Tagor Eastern Europe, care detine 25% din Korbein si Patron Pipera Realty Sarl, care detine 75%.

Trei sferturi din capitalul societatii este detinut de Patron Capital, restul de Tagor. Firma de capital privat va atrage investitii de peste un miliard de sekeli (182,4 milioane euro), mai scrie publicatia economica israeliana Globes Online.

Tagor si Patron Capital au decis ca Tagor va beneficia de jumatate din profitul Korbein, dupa recuperarea investitiei si va putea sa impuna companiei Korbein anumite obiective financiare, potrivit publicatiei israeliene.

Tagor va alege, va examina si va cumpara terenurile, insa va administra si proiectele, sarcina pentru care va primi un comision trimestrial, potrivit informatiilor citate de NewsIn. Companiile au achizitionat in Romania peste 57 de hectare de teren, destinate proiectelor rezidentiale si comerciale, mai scrie Globes.

Citeste si:

Patron Capital Limited ofera servicii de consiliere pentru investitii pentru diferite fonduri cunoscute ca Patron Capital Partners si pentru alte surse de capital pentru oportunitati de investitii in Europe, potrivit site-ului companiei, patroncapital.com.

Patron a achizitionat peste 25 de companii si a incheiat peste 50 de tranzactii, care au implicat active de peste cinci miliarde de euro. Patron administreaza 1,65 miliarde de euro prin fondul de oportunitati si 300 de euro prin afacerea de baza Vectrane.

Tagor Capital este o companie imobiliara israeliana, listata la Bursa de Valori din Tel Aviv.