Compania israeliana Tamir Fishman vizeaza dezvoltarea unor proiecte imobiliare de peste 350 de milioane de euro in Europa de Est, inclusiv in Romania, din care 75 milioane reprezinta participatii ale micilor investitori intr-un fond, iar restul sumei provine din credite bancare si surse proprii.

Fondul se va concentra, in special, pe sectorul rezidential de lux, comercial si de spatii hoteliere si va dezvolta proiecte imobiliare atat in Ungaria, Romania, Cehia cat si in Polonia, potrivit editiei electronice a publicatiei Haaretz.

In ceea ce priveste finantarea proiectelor aceasta va fi asigurata in proportie de 85% prin credite bancare obtinute de la banci locale, iar restul sumei va fi acoperita din surse proprii. "Este vorba de un fond pentru investitorii de rand, nu pentru giganti. in cazul in care acesta va atinge capitalul de 75 de milioane de euro, proiectele care vor fi realizate prin intermediul vehiculului de investitii vor totaliza peste 350 de milioane de euro", sustine Danny Fishman, managerul companiei.

Citeste si:

La formarea fondului mai participa alaturi de Tamir Fishman si oamenii de afaceri israelieni Michael Langer si Amir Leibov. Totodata, grupul Leumi&Co va detine 20% din firma de management Tamir Fishman, in schimbul unei investitii.

Tamir Fishman administreaza active cu o valoare de 3,7 miliarde de dolari.