Companiile care au nevoie de spații de birouri caută suprafețe care să întrunească necesarul activității angajaților lor și nu neapărat pentru fiecare angajat în parte, în condițiile în care modul de lucru hibrid este utilizat de cele mai multe companii, iar firmele mari revin mai lent în clădirile de birouri, este de părere Șerban Marghescu, City Lead București Mindspace.

„Avem companii de toate dimensiunile în portofoliul nostru și am văzut că, o firmă, cu cât e mai mică, se întoarce mult mai repede la birou. Avem corporații mari care s-au întors târziu sau deloc până acum. Firmele mici se întorc mult mai repede, sunt mai flexibile”, a explicat reprezentantul Mindspace, operator de spații de birouri flexibile, în cadrul conferinței reConstruct 2022, organizată de wall-street.ro.

Potrivit lui, a deveni o tendință varianta de a închiria suprafețe pentru mai puțini angajați care să fie prezenți în același timp la birou, în condițiile în care merge pe sistemul hibrid și cel al rotației.

„Vedem cum companiile se folosesc de sistemul hibrid. Dacă au 50 de oameni, nu mai caută spațiu pentru toți, ci pentru 15, de pildă. E un trend.

La noi nu e vorba doar de membri pătrați, ci de tot ce oferim ca pachet de membership. Caută însă și extindere, fiindcă vor tot mai mulți oameni să vină la birou”, a mai spus Șerban Marghescu.

Potrivit lui, în cazul companiilor care s-au întors măcar cu o parte dintre angajați în birouri, a contat modul în care proprietarii de clădiri de birouri s-au mișcat în această perioadă, reamenajându-le pentru a întruni noile standarde și condițiile pe care angajații așteaptă să le aibă la locul de muncă.

„Partenerii noștri de la Globalworth au clădiri cu standarde foarte înalte. Au abordat foarte bine criza sanitară, ne-a ajutat să avem clădiri care asigură siguranța la birou. Noi, ca model de business, oferim beneficii în plus celor care vin în spațiu” a mai spus reprezentantul Mindspace.

Conferința reConstruct 2022 – Încetinire sau creștere la puterea2? - a fost susținută de P3 Logistic Park, Colliers, Genesis Property, Storia.ro, Mindspace, EnelX, RPHI, Toff Dominium, Cometex, J8 Office Park, Liziera de Lac, Mobexpert, Maison Dadoo și Mousserie.

Sursa foto: Wall-Street.ro / Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri