Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, a contractat o finanțare de 85 milioane de euro de la IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale pentru proiectele verzi de pe piața locală.

Împrumutul este pentru o perioadă de 6 ani între Globalworth Holdings Cyprus Limited (o subsidiară a companiei) și IFC în calitate de creditor, compania acționând ca garant.

Potrivit reprezentanților companiei, compania va folosi fondurile pentru a reamenaja și moderniza clădirile pe care le deține în România și care încă nu au obținut certificările care le permit să fie considerate clădiri verzi.

Consiliul Globalworth consideră că împrumutul va consolida și mai mult lichiditățile companiei și va oferi grupului capital flexibil în termeni atractivi. În conformitate cu termenii acestuia, împrumutul sau o sumă echivalentă va fi alocată proiectelor imobiliare comerciale eligibile din România conform Cadrului pentru “Împrumuturi verzi” al companiei.

„Ne bucurăm să ne extindem, prin acest credit, colaborarea cu IFC. Este primul nostru «credit verde» de când am lansat «obligațiunea verde» inaugurală în anul 2020 și credem că demonstrează fără îndoială sustenabilitatea afacerii Globalworth și a piețelor pe care activăm”, a spus Mihai Zaharia, Director de Investiții pentru România și Director Piețe de Capital în cadrul Grupului Globalworth.

Finanțarea pe termen lung acordată de IFC va ajuta compania să își consolideze poziția lichidității și să își atingă obiectivele de mediu — să aibă un portofoliu comercial de birouri 100% verde.

Compania are un portofoliu de investiții imobiliare format din active imobiliare comerciale moderne și eficiente din punct de vedere energetic, prezente în România și Polonia.

În contextul condițiilor de piață nesigure exacerbate de pandemia globală și de războiul recent din Ucraina, investiția IFC va ajuta Globalworth să își continue operațiunile, să livreze proiecte de investiții și să lanseze noi proiecte verzi în România.

IFC a asistat Globalworth să dezvolte un Cadru pentru “Împrumuturi verzi”, aliniat la principiile privind creditele verzi din 2021 ale Asociației Pieței de Împrumuturi. Conform Cadrului pentru “Împrumuturi verzi, Globalworth va folosi creditele verzi pentru a finanța sau refinanța proiectele eligibile care vor contribui cu precădere la limitarea efectelor încălzirii globale.

Sursa foto: Globalworth

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri