Dezvoltatorul imobiliar britanic Modus Properties si Nova Imobiliare vor dezvolta un nou centru comercial in Bucuresti, cu o investitie totala de 450 milioane euro.
In prima faza se vor realiza 54.261 mp din parcul de retail, pina in vara anului 2009. Dezvoltatorii vor realiza peste 162.000 mp de spatii comerciale si de petrecere a timpului liber in Colosseum Center, cea mai mare locatie de retail anuntata pina in prezent in Bucuresti. Carrefour, unul dintre retailerii de top de pe piata, a semnat deja un contract de inchiriere pentru 15.000 mp.

“Am inceput sa cautam terenuri pentru proiectele noastre din Romania acum 3 ani, intr-o perioada in care perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana facea investitia extrem de interesanta. De aceea, Colosseum Center va fi nu numai cea mai mare destinatie de shopping din Romania, dar si una dintre cele mai atractive din Europa. Prin accentul pe care echipa noastra il pune pe designul de centre comerciale, Colosseum Center va crea o experienta de shopping unica si va deveni un etalon pentru intreaga industrie de retail europeana”, a declarat Brendan Flood, managing director la Modus.

Viziunea dezvoltatorilor este ca acest centru comercial sa devina una dintre destinatiile de shopping preferate ale bucurestenilor, cu atat mai mult cu cat in zona de atractie a Colosseum Center se afla cele mai bogate cartiere din sectorul 1. Centrul comercial va fi administrat de o echipa de management si de marketing cu experienta pe pietele din Romania si Marea Britanie.

Colosseum Center va cuprinde un mix de magazine de inalta calitate sub branduri mari din retailul european, 16 sali de cinema, restaurante, baruri, cafenele, zone de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Centrul comercial va beneficia, de asemenea de 8.000 de locuri de parcare, dintre care 1.000 vor fi subterane, cu acces direct in Mall.

Modus Properties si partenerii sai vor dezvolta si infrastructura zonei. Pentru asigurarea unei bune circulatii in zona, peste 30 milioane Eero vor fi investiti pentru realizarea unei autostrazi cu trei benzi catre centrul orasului. Proiectul va avea de asemenea o noua statie de autobuz si tramvai, simplificand astfel accesul pentru majoritatea locuitorilor din Bucuresti.

Modus Properties este unul dintre marii dezvoltatori din Marea Britanie si este specializat in proiectele de regenerare a centrelor urbane. Compania are in derulare proiecte de dezvoltare ce depasesc 1.75 miliarde euro si administreaza fonduri de investitii imobiliare de peste 1.3 miliarde euro. Printre proiectele realizate de Modus in Marea Britanie se numara Grand Arcade din orasul Wigan, Friars Walk din Newport, South Wales; Houndshill Shopping Centre din Blackpool si Delamere Place din Crewe. In urma unor licitatii incheiate recent, Modus a fost desemnat ca dezvoltator preferat in orasele Trowbridge si Swindon, Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri