Nivelul chiriilor spatiilor de birouri din Bucuresti a crescut in primul trimestru al anului cu 3%, la 19-19,5 euro mp/luna, ca urmare a nivelului inca redus al ofertei de pe piata, se arata intr-un raport CB Richard Ellis (CBRE).
In ciuda activitatii sustinute din primele trei luni ale anului, piata spatiilor de birouri din Bucuresti ramane sub-ofertata, situatie care a dus la cresterea ratelor de ocupare atat pentru cladirile de clasa A cat si pentru cele de clasa B.

Principalii factori care au impulsionat cererea pe aceasta piata au fost extinderea gradului de ocupare si activitatea de relocare. In aceste conditii, chiriile pentru spatiile de clasa A au crescut in primul trimestru cu 3%, ajungand la 19-19,5 euro pe metru patrat.

Tot ca o consecinta a ofertei limitate, exista locatii centrale unde chiriile lunare se situeaza intre 25 si 30 euro mp, nivel comparabil cu cel inregistrat la sfarsitul anilor '90, CBRE precizand insa ca aceste cazuri reprezinta niste exceptii.

Exceptand imobilele North Gate BC si S-Park, livrate in acest an, oferta din Bucuresti este dominata in exclusivitate de proiecte sub 5.000 de metri patrati, ceea ce creaza dificultati pentru cererile de spatii mari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri