Pe măsură ce piața imobiliară continuă să fie în plină expansiune, mulți oameni caută o alternativă la cumpărarea unei case. Unii aleg ca și opțiune închirierea pe termen lung, în timp ce alții iau în considerare un proiect la cheie.

O casă la cheie este un pachet complet care include tot ce trebuie pentru a începe o nouă viață. O casă la cheie este construită și finisată înainte de a vă muta în ea. Cu toate acestea, sunt câteva etape ce implică un asemenea proiect, pe care trebuie să le cunoașteți încă de la început. În acest fel, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la vreun eveniment care ar putea merge prost în timp ce casa este în construcție.

Faza de pre-construcție - Planificare și proiectare

O primă etapă pentru construcția unei case la cheie, o reprezintă faza de pre-construcție. Aceasta include planificarea și proiectarea, iar mai apoi, obținerea autorizațiilor necesare demarării construcției. Un bun arhitect își va face timp să vă înțeleagă stilul de viață, dinamica familiei și bugetul, înainte de a proiecta o casă care să răspundă acestor nevoi. De asemenea, arhitectul va lucra îndeaproape cu dumneavoastră pentru a crea un plan detaliat pentru construcție. Acesta ar trebui să includă totul, de la planuri de etaj până la amenajări de bucătărie, design de băi sau idei de amenajare a spațiului exterior.

Faza de construcție - Materiale de construcție și forță de muncă

În timpul fazei de construcție, veți avea multe decizii de luat cu privire la tipul de material de construcție pe care îl alegeți, de câtă forță de muncă este nevoie și metodele de construcție. Dacă nu doriți să vă angajați într-un proiect de casă la cheie, ar trebui să luați în considerare contractarea unei firme specializate în construirea caselor. Acestea vă pot ajuta să economisiți bani pe termen lung.

Deși poate fi mai dificil să găsiți un antreprenor și/sau un constructor, există platforme specializate, care vă vin în ajutor. Solicitați oferte proiecte case la cheie pret, pentru a afla gama completă de costuri și toate implicațiile unei case la cheie.

Luând în considerare timpul și efortul implicat în proiect, angajarea unui antreprenor care știe ce face, se dovedește a fi cea mai bună alegere. În ceea ce privește costurile, acestea variază între 1500 Lei/m2 și 7500 Lei/m2, în funcție de mai multe considerente: dimensiune, materiale, sisteme electrice, sanitare, finisaje. Fiecare element poate influența costul final al construcției.

Alegerea finisajelor și a tușelor finale

Odată ce construcția casei este gata, va trebui să alegeți finisajele precum gresia, faianța, parchetul, instalarea corpurilor de iluminat și asamblarea mobilierului. Acest lucru vă permite personalizarea casei după bunul plac și propriile nevoi. Se întâmplă deseori, ca atunci când suntem interesați de achiziționarea unei noi case, gata construită, utilată și mobilată, să nu fie tocmai pe placul nostru. Unii dintre noi preferă un stil contemporan, în timp ce alții optează pentru unul tradițional sau scandinav. Avantajul construirii unei case la cheie, de la zero, este acela că oferă posibilitatea alegerii întregului proiect, de la dimensiunea camerelor, numărul de ferestre, până la vopsea, finisaje, băi sau fațada casei.

O casă la cheie este o casă complet finisată, care, în funcție de alegerile personale, vine complet echipată, dispunând inclusiv de electrocasnice, mobilier, accesorii. Este concepută pentru a vă oferi tot ce aveți nevoie pentru a începe să locuiți în ea imediat. Daca sunteți interesați de o casă la cheie, este important să înțelegeți ce presupune un astfel de proiect. Proiectul va implica multă muncă din partea constructorului, dar poate include și o mulțime de oportunități pentru dumneavoastră.

sursa imagine Adobe Stock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri