Prime Kapital, dezvoltator și investitor imobiliar integrat, și partenerul său de investiții MAS PLC, investitor în, și operator de, proprietăți sustenabile cu o prezență puternică în Europa Centrală și de Est (CEE), intenționează să investească, până în 2029, 1,97 miliarde de euro în proiecte de retail, dezvoltări de birouri și proiecte rezidențiale cu o suprafață totală de 1,5 milioane de metri pătrați în mai multe orașe din România.

Prime Kapital și MAS PLC au intrat într-un parteneriat în 2016, cei doi parteneri investind predominant în active de retail, proiecte rezidențiale atent selectate și, în funcție de oportunități, în alte sectoare imobiliare.

Prime Kapital este determinat să dezvolte proiecte cu o calitate ridicată, sustenabile pe termen lung. Angajamentul nostru de a oferi calitate poate fi văzut în întreg spectrul imobiliar. Ne concentrăm pe regenerarea fostelor platforme industriale, transformând aceste spații extinse în cartiere cu funcțiuni integrate și zone verzi și de agrement de calitate. Strategia de dezvoltare pe piața rezidențială este în grafic și ne menținem obiectivul pe termen mediu de a livra 2.000 de locuințe pe an, în mai multe orașe din România”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Maggie Kitshoff, Partener Office și Rezidențial în cadrul Prime Kapital.

„Parteneriatul s-a dovedit a fi foarte benefic, atât Prime Kapital, cât și MAS având echipe integrate și eficiente, iar fiecare partener oferind celuilalt know-how valoros. Suntem bucuroși că ne-am extins parteneriatul în acest an, și suntem nerăbdători să ne continuăm dezvoltarea prin creșterea portofoliului cu proiectele comerciale și rezidențiale pe care le vizăm”, a declarat Irina Grigore, CEO MAS PLC.

Cei doi parteneri intenționează să investească 517 de milioane de euro în dezvoltarea și extinderea de centre comerciale în 10 orașe din România: Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Alba Iulia, București, Brașov, Giurgiu, Baia Mare, Slobozia și Roman.

Pentru dezvoltarea de birouri, cei doi parteneri plănuiesc să investească 254 de milioane de euro, în două proiecte, în Cluj-Napoca și Iași (Silk District), în timp ce pentru dezvoltări rezidențiale bugetul de investiții este de 1,194 de miliarde de euro, în șase orașe: București (3 proiecte), Brașov (1 proiect), Cluj-Napoca (1 proiect), Iași (1 proiect), Ploiești (1 proiect), Timișoara (2 proiecte).

Proiecte rezidențiale în curs de dezvoltare

La Marmura Residence, primul proiect rezidențial finalizat, predarea a fost efectuată pentru patru din totalul de cinci clădiri ale proiectului ce cuprinde 458 de unități. Construcția celei de-a cincea clădiri este în mod substanțial finalizată și predarea ultimelor unități este estimată să înceapă în curând.

Construcția și vânzările continuă pentru aproximativ jumătate din proiectul Avalon Estate, dezvoltare care cuprinde în total 746 de locuințe. Până în prezent, 70% din cele 352 de unități rezidențiale scoase spre vânzare au fost vândute. Lucrările de construcție și finisare la primele clădiri sunt finalizate, iar biroul de vânzări este operațional în clădirea Gatehouse a proiectului, din martie 2022.

Citește și: Prime Kapital livrează un ansamblu rezidențial de 458 de apartamente în Capitală

Construcția primei faze a componentei rezidențiale a Silk District (315 unități; 71% vândute) progresează bine. Autorizația pentru a doua fază (346 de unități; 48% vândute) a fost obținută și este în curs de autorizare faza a treia (312 unități; 25% rezervate).

Pentru Pleiades Residence, un proiect de regenerare urbană ce se întinde pe o suprafață de 10,1 ha în centrul Ploieștiului, au început lucrările de construcție, iar vânzările (lansate în decembrie 2021) progresează.

Cei doi parteneri au în plan dezvoltarea de proiecte rezidențiale și pe fostele șantiere industriale Roman Brașov (2.137 apartamente) și Elba Timișoara (1.251 apartamente), precum și alte proiecte de amploare, cu utilizare mixtă în București (3.149 de apartamente) și în Cluj-Napoca (1.461 apartamente).
Proiecte noi

Un teren de 6,9 ha a fost securizat în sud-estul Timișoarei, într-o zonă în curs de transformare din industrial în retail și rezidențial, pentru a doua dezvoltare rezidențială la scară largă a DJV din oraș. Acesta va consta din aproximativ 2.300 de apartamente și funcții de suport. De asemenea, DJV a asigurat achiziția unui teren și este în prezent în curs de due-diligence pentru un complex rezidențial de aproximativ 920 de apartamente, într-un oraș secundar important din România.

În plus față de cele de mai sus, Prime Kapital și MAS au asigurat un amplasament de aproximativ 5,9ha în Giurgiu, pe Drumul European E85, o arteră majoră de transport rutier de marfă și agrement, care leagă România de Bulgaria, pe ruta către Grecia și Turcia. Amplasamentul, care are o vizibilitate bună din centrul orașului și o locație excelentă adiacentă graniței cu Bulgaria, este pregătit pentru un centru comercial în aer liber de aproximativ 14.200 m2, cu potențial pentru o extindere suplimentară de 4.300 m2.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri