Orașele României sunt pline de zone dezafectate, năpădite de bălării sau în care și-au făcut casă haite de câini vagabonzi sau oamenii ai străzii, dar și de clădiri a căror tencuială ne pune în pericol în fiecare zi când trecem pe lângă ele, pentru că sunt lăsate de izbeliște, deși ar putea fi îngrijite și readuse la viață.

Este o problemă care ne privește pe toți și pe care ne dorim să o rezolvăm pentru a îmbunătăți condițiile în care trăim. Ne lovim de această problemă zi de zi, discutăm despre ea adesea, iar soluția este aceea de lăsa proiectele de regenerare urbană să demareze, iar cei care vor să investească în revitalizarea orașelor noastre să fie încurajați.

Pentru a dezbate problemele regenerării urbane, wall-street.ro vă invită luni, 17 octombrie, începând cu ora 14:00, la Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca, Bld. Bulevardul Dimitrie Pompeiu, nr. 2A, la conferința Urban re:Fresh 2022: Îngrijirea orașelor României, o responsabilitate pentru toți.

În cadrul dezbaterilor vom discuta despre proiectele prin care mai multe platforme industriale din toată țara au fost transformate din locuri lăsate în paragină, în centre economice și sociale, care generează plus valoare pentru comunitățile și orașele în care au fost dezvoltate, devenind, totodată, și o sursă de venituri pentru bugetele locale și nu numai. Locuri de care toată lumea fugea au devenit destinație de distracție, biroul în care lucrează sau chiar noua adresă din buletin.

Retail jobs

Vom vorbi și despre clădirile vechi și cu valoare istorică, despre imobilele care pot deveni, de exemplu, adevărate puncte de atracție turistică, pentru români, dar și pentru străini, în loc să stea degeaba, ascunse sub straturile groase de praf și sub tencuială afectată de decenii de neglijență și indolență. Exemple de revitalizare a patrimoniului de clădiri vechi și cu valoare istorică putem găsi și în afară, dar și în România, orașe care au reușit să valorifice potențialul acestor comori arhitecturale care nu vor mai fi reproduse niciodată în viitor, exemple care pot fi reproduse oriunde, chiar și într-un oraș problematic precum Bucureștiul.

Pentru discuta despre cele mai importante și apăsătoare subiecte legate de regenerarea urbană, printre specialiștii invitați de wall-street.ro pentru Urban re:Fresh 2022 se află deja:

Citeste si:
„Statul nu știe ce are în cadastru public”. City manager: Este un...
„Statul nu știe ce are în...
  • Marian Panait - City Manager Sinaia
  • Marius Călin - Lead Arhitect One United Properties
  • Ivona Amariței - Senior Partner Cumulus
  • Andrei Uleia - Chief Executive & Head of Design DaSein Worldwide
  • Tatian Diaconu - CEO Nhood

Avem și alți speakeri surpriză pe care vi-i pregătim pentru evenimentul ce va fi organizat de echipa wall-street.ro, cu sprijinul partenerilor de la Hagag Development Europe, Vastint și One United Properties.

Vă puteți înregistra pentru eveniment, descoperi mai multe detalii despre teme și specialiștii care vor participa la dezbateri accesând pagina dedicată conferinței: Urban re:Fresh 2022: Îngrijirea orașelor României, o responsabilitate pentru toți.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri F