Prime Kapital dezvoltă în nordul Bucureștiului unul dintre cele mai ambițioase proiecte imobiliare din România, complexul Avalon Estate, care se întinde pe un teren de 8,1 hectare, în care vor fi construite aproape 800 de locuințe, dar și multe facilități și spații de uz comun pentru viitorii locatari ai ansamblului rezidențial.

Unul dintre spațiile comune va fi clădirea Gatehouse. Un punct de intrare în Avalon Estate, dezvoltat având la bază conceptul de comunitate dedicată (gated community – n.r.), care presupune facilități dedicate în exclusivitate membrilor din viitoarea comunitate ce se va forma în complexul rezidențial din nordul Capitalei.

Avalon Estate este construit având ca obiectiv dezvoltarea mai multor spații comune, printre acestea numărându-se și un parc central impunător, grădini private și alei exclusiv pietonale, cu acces la promenada lacului Pipera.

În jurul parcului se vor regăsi clădirile de apartamente și casele care vor pune la dispoziția cumpărătorilor mai multe variante de locuire. Cei interesați vor putea alege dintre variantele de apartamente de tip:

  • studio dublu,
  • apartamente cu 2 sau 3 camere,
  • apartamente de tip duplex cu 4 sau 5 camere,
  • penthouse pe două niveluri cu 4 sau 5 camere
  • locuințe de tip Townhouse pe două sau trei niveluri cu până la 6 camere.

Avalon Estate

Dar când ajungi la Avalon Estate nu ai cum să nu observi clădirea Gatehouse, care este punctul de intrare în ansamblul rezidențial.

Este un concept nou pentru România, așa că am mers să stăm de vorbă cu Maggie Kitshoff, Partener Office și Rezidențial în cadrul Prime Kapital, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din România, pentru a afla mai multe despre proiect, dar și despre această clădire care-i întâmpină în prezent pe cei care vin să se intereseze de achiziția unei locuințe în Avalon Estate.

Avalon, aș spune eu, este prima comunitate cu adevărat dedicată din București și din România. O astfel de comunitate este una privată, în care ai mai mult control asupra a tot ce se întâmplă în interiorul ei. Este un concept pe care îl poți găsi de obicei în Marea Britanie și SUA, de asemenea și în Africa de Sud, de unde sunt și eu. Am preluat acest concept și l-am adaptat pentru specificul pieței din România.

Am vrut să facem ceva cu adevărat unic. Să avem spații verzi cât mai deschise, o densitate cât mai redusă a clădirilor, o arhitectură superbă, unde putem crea o adevărată comunitate, în care să aibă loc circa 800 de familii, de cupluri care gândesc cam la fel și care au aceleași standarde de calitate ale vieții și care vor să locuiască într-un mediu foarte bine gândit”, ne-a explicat Maggie Kitshoff.

Gatehouse a fost deja amenajată, iar interiorul ei este pregătit să-i întâmpine pe cei care vor să consulte oferta Prime Kapital

Cât despre Gatehouse, reprezentanta dezvoltatorului ne spune că ideea acestui tip de construcție a fost inspirată din porțile de intrare ale castelelor și orașelor din timpuri medievale.

„În adevăratul sens al cuvântului, Gatehouse este un punct de intrare, dar am dorit să construim ceva care să servească mai multor scopuri. Din punct de vedere administrativ, acesta este locul prin care vei intra și tu, și oaspeții tăi, dar va putea fi folosit și altor scopuri care au sens în lumea modernă”, ne mai spune Maggie Kitshoff.

Astfel, existența unui hub urban pentru organizarea administrativă, activități profesionale și evenimente private sau de business ale rezidenților este considerată un „must have”. Clădirea Gatehouse – de altfel, și prima finalizată din întregul complex – care este în prezent și spațiu expozițional pentru macheta proiectului Avalon Estate și finisaje, dar și sediul biroului de vânzări - deschide lista clădirilor-concept din acest cartier verde, cu densitate redusă.

Datorită spațiilor deschise și luminoase, poți organiza chiar și expoziții, galerii de artă și multe altele. Poți ține cursuri de yoga, poți organiza ceaiuri dimineața, seara te poți bucura de un vin și de o brânză bună la ultimul etaj.

Scara interioară din Gatehouse vine cu un design aparte

Pentru că dispune de spații separate, poți organiza întâlniri de afaceri, conferințe ceva mai restrânse. Pentru că acustica este bună, ar putea fi organizate chiar și serate cu muzică live. La ultimul etaj poți organiza petreceri private, cocktail-uri, seara poți organiza degustări de vin sau expoziții.

De asemenea, dacă ai probleme cu apartamentul sau dacă ai ceva de raportat, o poți face la „Gatehouse”. Administrația acestui proiect se va afla exact în această clădire.

„După cum vedeți, spațiile nu au o destinație foarte specifică. Nu vrem să fim prea specifici în ceea ce privește utilitatea acestui spațiu, deoarece ea va fi determinată de comunitate. Îți poți petrece tot timpul aici. Pe termen lung, Gatehouse va deveni un hub de socializare”, ne-a mai mărturisit Maggie Kitshoff.

De ce să investești într-un asemenea spațiu?

Într-o perioadă în care piața ne arată că majoritatea dezvoltatorilor caută să-și optimizeze la maximum costul investițiilor, evident că apare întrebarea: De ce să investești suplimentar, dezvoltând și un asemenea spațiu? De ce să ridici nivelul investiției, când te-ai putea rezuma doar la a construi spațiile locative, fără să-ți mai asumi investiții în spațiile comune?

Citeste si:

    Maggie Kitshoff - Prime Kapital

    Maggie Kitshoff, Partener Office și Rezidențial în cadrul Prime Kapital

    „Credem că eforturile dezvoltatorilor ar trebui să se concentreze pe comunități și spații comune. Clădirea Gatehouse va fi doar unul dintre aceste spații din Avalon Estate. Ca dezvoltator, responsabilitatea noastră este aceea de a anticipa viitorul, dar am dorit să oferim cumpărătorilor și flexibilitatea de a-și scrie singuri propria poveste. Acesta este un loc în care poți face asta”, ne explică oficialul din cadrul companiei Prime Kapital.

    Puteți urmări interviul wall-street.ro cu Maggie Kitshoff, în care puteți vedea și imagini din ansamblul rezidențial Avalon Estate, în clipul de mai jos.

    Maggie Kitshoff se va număra printre viitorii locatari ai ansamblului Avalon, așa că este un indicator că dezvoltatorul are încredere în propriul produs, iar investiția în Gatehouse este privită de cei de la Prime Kapital ca fiind o investiție în viitoarea comunitate Avalon, nu doar într-o clădire care să aducă un plus de valoarea ansamblului rezidențial.

    Citeste si:

      Eu cred că este o investiție uriașă. Adică, evident, există și aspectul financiar, dar pe termen lung, cei care vor locui în Avalon vor fi cei care vor avea cel mai mult de câștigat. Când te gândești la Avalon Estate, când ești interesat să cumperi în Avalon, cred că punctul de atracție sunt locuințele fantastice, dar sunt și toate celelalte aspecte cu care vin la pachet. Iar asta este ceea ce mă face să cred că acest loc este cu adevărat unic și plăcut.

      Și cred că este important ca oamenii să simtă ce înseamnă să fii proprietar, să simtă mândria de a fi proprietar. Eu știu că voi locui în Avalon și este plăcut să mă gândesc că acest spațiu (clădirea Gatehouse – n.r.) va fi și al meu”, ne-a mai mărturisit Maggie Kitshoff.

      Prime Kapital va construi clădiri similare în toate proiectele sale rezidențiale.

      Întrebată dacă acest tip de construcție se va regăsi și în celelalte proiecte pe care compania le are în dezvoltare sau în plan, Maggie Kitshoff ne-a spus că va deveni ceva specific dezvoltărilor Prime Kapital.

      Desigur. Este în obiectivul nostru să ne concentrăm întotdeauna pe comunitate, așa că în toate proiectele noastre aflate în dezvoltare vor exista concepte similare cu acesta. În ansamblu Marmura Residence avem un Community Center spectaculos. În Avalon Estate avem clădirea Gatehouse, care va avea, așa cum spuneam, funcții similare precum centrul din Marmura.

      Dar aspectul care face diferența este că Avalon este o comunitate a ei, o comunitate privată. Marmura este un ansamblu mult mai deschis, sunt mai multe spații publice”, ne-a mai explicat ea.

      Avalon EstateAvalon Estate

      Pe lângă Gatehouse, în Avalon Estate, locatarii se vor mai putea bucura și de „Clubhouse”, care va fi un alt spațiu dedicat comunității, care va dispune de restaurante, săli de sport și de fitness și multe altele.

      „Așadar, în mod cert, în orice alt proiect pe care-l vom construi, unde vom avea comunități private, acest concept va fi implementat cu siguranță în viitor, iar în celelalte proiecte care vor fi mult mai deschise, cu spații verzi publice cum sunt Silk District, Pleiades Residence, Marmura Residence sau în alte proiecte pe care le avem în plan, vor fi construite centre comunitare, care să ofere flexibilitate în utilizare pentru întreaga comunitate”, ne-a mai spus Maggie Kitshoff, Partener Office și Rezidențial în cadrul Prime Kapital.

      Sursa foto: Prime Kapital

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Adrian Ungureanu
      Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


      Setari Cookie-uri