Stilul de viață și de lucru din ultimii doi ani a dezvoltat comunitățile globale de nomazi digitali și a crescut, mai mult ca oricând, interesul pentru spațiile de co-living și co-working care să asigure flexibilitatea și dinamica de care au nevoie într-un loc pe care să-l poată numi temporar „acasă”.

În tot acest timp, țări precum SUA, Marea Britanie, Spania, Norvegia, dar și zone mai exotice precum Indonezia, Ecuador sau Guatemala s-au transformat în adevărate destinații de co-living și co-working, la care se va adăuga în curând și România.

Cultura nomazilor digitali e încă la început în România, însă la nivel global tendința este foarte vizibilă și s-a amplificat semnificativ în ultimii doi ani.

Statisticile arată că există peste 35 de milioane de nomazi digitali la nivel global, aproape cât populația Canadei, iar majoritatea preferă să petreacă între 3 și 6 luni într-o destinație.

Spațiile de co-working și co-living au devenit pentru mulți „acasă” în ultimii doi ani, oferind o soluție pentru stilul specific de viață și de lucru, dar în același timp și confort și siguranță în hub-uri multifuncționale aflate peste tot în lume.

Costurile de trai, viteza de acces la internet, cultura locală și oportunitățile sociale sunt principalele criterii pentru alegerea următoarei destinații, aspecte confirmate topurile celor mai populare spații de co-living și co-working.

România beneficiază de toate aceste avantaje și, odată cu dezvoltarea spațiilor de co-working și co-living, va deveni tot mai atractivă pentru profesioniștii care călătoresc frecvent sau au nevoie de o soluție temporară de viață și de lucru departe de casă.

Pentru a răspunde nevoilor noilor categorii și generații de profesioniști, Genesis Property dezvoltă în prezent YUNITY Park, un campus care va include astfel spații de co-working și co-living, alături de alte facilități precum o pădure urbană, un amfiteatru, un centru pentru evenimente și zone destinate interacțiunilor profesionale și socializării în timpul liber, punând România pe harta destinațiilor pentru stilul de lucru și de viață al viitorului.

Sursa foto: Genesis Property

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri