Situatia actuala de pe piata rezidentiala este alimentata si de preturile ridicate ale apartamentelor din blocurile vechi
Dupa implementarea proiectului zonei metropolitane, Capitala va avea trei milioane de locuitori, iar necesarul de locuinte va fi de 300.000 unitati. Interesul pentru cladirile noi, cu apartamente moderne sau proiectele de vile, cu finisaje de calitate, este in continua crestere si este alimentat si de preturile ridicate ale apartamentelor din blocurile vechi, care lasa de dorit la capitolul finisari si arhitectura. Din datele oficiale livrate in piata, specialistii Eurisko estimeaza ca in jurul anului 2015 se va ajunge la un echilibru al segmentului rezidential.

Deoarece au fost livrate pe piata putine proiecte rezidentiale, cumparatorii asteapta cu interes finalizarea marilor ansambluri anuntate. Calitatea constructiei si a finisajelor, precum si respectarea termenelor de livrare vor da masura profesionalismului si a performantelor constructorilor si ale dezvoltatorilor care au inceput sa acorde o atentie deosebita detaliilor. Toate acestea duc la o gestionare cat mai eficienta a costurilor de intretinere, a izolatiilor si compartimentarii. Facilitati aditionale fata de blocurile construite inainte de '90 sunt garajele, gradinitele, supermarketurile sau cabinetele medicale.

Consultantii Eurisko anticipeaza ca, pe viitor se va produce o intensificare a activitatii de constructie pe segmentul apartamentelor destinate clasei medii, in locatii semi-centrale (Tei, Colentina, Obor, Pantelimon, Titan, Vitan, Dristor, Tineretului, Berceni, Militari), determinate de cererea tot mai mare pentru locuintele noi. Tendinta anilor urmatori va fi ridicarea de complexuri rezidentiale preponderent in localitatile din jurul Bucurestiului ce vor fi incluse in zona Metropolitana. Avantajul acestora este dat de existenta suprafetelor generoase de terenuri care permit construirea unor ansambluri rezidentiale de amploare, sustinute de noile proiecte de dezvoltare a infrastructurii.

Oferta de locuinte va fi din ce in ce mai numeroasa si mai diversificata, ceea ce va transforma piata rezidentiala dintr-una concurentiala a preturilor asa cum este in prezent, intr-o piata concurentiala a calitatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri