Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că blocul Rosenthal, o clădire istorică ridicată în anul 1938, va fi consolidat seismic cu finanțare din PNRR, bugetul alocat fiind de peste 41 milioane de lei.

„Proiectul, depus de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), vizează şi renovarea energetică moderată a clădirii publice situată în Calea Victoriei nr. 22-24.

Valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 41.434.452,34 lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului de finanțare”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Blocul Rosenthal, așa cum este cunoscut, a fost construit după planurile lui Radu Dudescu, la acea vreme arhitectul șef al Băncii Naționale a României. Timp de 30 de ani a găzduit “Casa de Pensiuni, Împrumuturi și Ajutoare” a angajaților BNR. Din anul 1968, a fost sediul Băncii Române de Comerț Exterior. După 1999, imobilul a rămas în paragină.

Imobilul a fost printre primele din București care avea prăvăliile retrase de la bulevard și care a permis trecătorilor să circule pe sub coloane. Numele l-a căpătat de la magazinul cu porțelanuri de lux Rosenthal pe locul căruia a fost ridicată clădirea.

Clădirea din Calea Victoriei nr. 22-24, sector 3, are regimul de înălțime S1+S2+P+8E și este inclusă în Lista Monumentelor istorice la poziția 2192, cod LMI B-II-m-B-19848.

Potrivit anunțului primarului Nicușor Dan, după consolidarea seismică şi renovare energetică, imobilul va avea destinația de clădire administrativă pentru desfășurarea de activități cu specific administrație publică.

Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri