22 Noiembrie 2022

Avantajele când cumperi un set de mobilă pentru living



Plănuieșți să-ți amenajezi de la zero toată sufrageria? Cauți ba o canapea somptuoasă, ba o masă cu multe scaune? Nu reușești să le potrivești nicicum ca să pară din același film? Dacă îți dorești o mobilă sofisticată și asortată, este mai avantajos să cumperi un set de mobilier din mai multe piese. Nu ești convins că este cea mai bună variantă și crezi că te va costa o avere? Noi îți venim în ajutor cu sfaturi despre cum să îți găsești mobilierul de living ideal.

Mobilă sufragerie

Sufrageria este cea mai importantă cameră din casă, în special pentru o familie numeroasă. Este locul unde primim oaspeții și de aceea trebuie să arate impecabil. Uneori, chiar când găsim două piese din aceeași tematică, sunt detalii care fac diferența și strică peisajul. De ce să te chinui să comanzi mobilă din mai multe locuri diferite și să faci un plan cum să le potriveșți în livingul tău când poți achiziționa un set de mobilier special pentru sufragerie? Îți vom prezența care sunt beneficiile atunci când alegi un set și nu optezi pentru piese separate.

Set mobilă living

Când pui ochii pe o canapea opulentă, este greu să o asortezi cu restul mobilierului, ca masa sau servanta. Rareori găsești și fotolii și scaune din același model. Pentru un aer regal, este necesar că toată mobila să fie din același peisaj și în culori potrivite. Dacă alegem ca fotoliul sau colțarul să fie într-o nuanță puternică, restul mobilei trebuie să fie în nuanțe calde, liniștite și toate piesele la fel, altfel distragem atenția de la piesa centrală, cea în culoarea îndrăzneață. Aici intervin seturile de mobilă de living, care te asigură că toată mobilă este pe aceeași linie. Cu toții suntem mândri când ne cumpărăm mobilă nouă în casă și abia așteptăm să le-o arătăm rudelor, dar nu am vrea ca primul lucru pe care îl spun oaspeții să fie ,,nu prea se potrivește mobila una cu cealaltă”, nu-i așa?

Set canapea și fotolii

Cel mai important lucru când alegem un set de canapea cu taburete sau cu fotolii este materialul. Dacă fotoliul este de catifea, nu poți alege o canapea din piele, pentru că diferența deranjează ochiul și îți distrage atenția de la model. În plus, nefiind din același material, nu vor rezista în timp la fel de mult amandouă. În situația aceasta ce putem să facem, când le-am cumpărat separat cu mult timp în urmă? Poate nici nu mai există acel model în magazinul respectiv. Varianta ideală este setul de canapea cu fotolii sau taburete, deoarece respectă aceleași culori, același material și rezistă la fel de mult. De obicei, magazinele care vând seturi de mobilier, îți vând și separat aceleași piese.

Masă cu scaune living

Mesele în familie sunt experiențe unice și rămân întipărite în minte, însă când familia este numeroasă, grija este ca toată lumea să aibă loc la masă. Gândește-te în ce parte a livingului vrei să stea masa și măsoară spațiul disponibil. Ia în considerare că, pentru întrunirile în familie de sărbători, trebuie să ai măcar opt locuri la masă. În general, mesele așa mari sunt fixe și solide, însă poți opta și pentru o masă extensibilă dacă nu îți permite spațiul și nu o folosești zilnic. Este ideal ca masă să fie lungă, ca să ai suficient loc între scaune.

Dacă îți doreșți să vă strângeți cu toții într-un cadru de poveste, alege o masă în culori elegante și puternice, ca negru, albastru închis, roșu sau lemn în culori închise. Aceste nuanțe inspiră putere și intimitate. În plus, poți opta ca masa să aibă deasupra și un strat de sticlă, prin care să se vadă un model interesant. În cazul în care folosiți masa în viața de zi cu zi și nu doar ,,la zile mari”, poți alege și un model de lemn mai deschis la culoare, precum wenge, sau culori clasice ca bej, alb sau nuanțe pastelate. Cele mai sofisticate mese sunt cele cu încastrații, mai ales în picioare, în diverse modele. Acele picioare pot fi vopsite în culori elegante, ca negru, auriu sau argintiu.

Un alt aspect important pentru o masă de calitate este materialul. Lemnul este cel mai potrivit material, dar te poți orienta și spre plastic dur, pal, mdf sau metal, în funcție de tematica pe care ai ales-o pentru sufragerie.

Important este să îți alegi mobilierul de living care ți se potrivește și care te ajută să te relaxezi după o zi lungă de muncă, alături de familie și prieteni.



Citeste si